administ
Gość
|
CoĹ ciekawego, czy czakry szmakry?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
poczatek obiecujacy, pozniej troche kopiuj wklej nie mysl z badan w stylu: organizm spala na godz 1g tusciu,czyli 24g na dobe,ale gdy brakuje go w bilansie kcal trzeba dolozyc go tak do 30%, 70-80g/24h,aby teoria diety srodziemnomorskiej nie odeszla w niebyt smiercia naturalna.... Bomba kalorymetryczna swoje a bilans in vivo uzyskiwania energii ATP swoje tuscie 71% glukoza jeszczy prz zalozeniu 38 moli ATP z 180g glukozy 60% nie uwzglednilchyba produkcji endogennych amino na koncu bialko Jarmulki 22% Suma sumarum polecam ta ksiazke 1 oraz 2 czesc
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Zawsze jakieĹ cyferki do przeanalizowania sÄ
.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
Dobrze sie czyta, 100 str mozna pyknac w jeden dzionek. Ksiazka dla analitycznych umyslow
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
JeĹli Ĺlimak to ryba, to dlaczego facet nie moĹźe byÄ kobietÄ
i odwrotnie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
Ach te "autorytety".... " W warunkach tlenowych proces utleniania glikogenu w miÄĹniach przebiega nieco inaczej,co moĹźna przedstawiÄ wzorem: glikogen+6O2+36Mg ADP-+36HPO4 2-+36H+--->6CO2+6H2O+36MgATP2-vs JeĹźeli tempo wnikania tlenu z krwi tÄtniczej do miÄĹnia nie wystarcza do przejmowania elektronĂłw uwalnianych w procesach metabolicznych,czyli gdy miÄĹnie pracujÄ
w tzw. warunkach beztlenowych, to glikolizie ulega glukozo-6-fosforan pochodzÄ
cy z rozpadu glikogenu, a produktem tego rozpadu jest mleczan.. Gdy tempo dostawy tlenu do miÄĹni jest wystarczajÄ
ce, mamy do czynienia z utlenianiem glukozy, ktĂłra wniknÄĹa z krwi w wyniku czego powstaje dwutlenek wÄgla i woda ( w procesie glikolizy glukoza ta musi oczywiĹcie najpierw ulec przemianie w glukozo-6-fosforan). Glukoza we krwi pochodzi z wÄ
troby (..)" tamĹźe str 77--85 Ĺťe Ci "biedni" studenci nie gĹupiejÄ
oraz nie zastanawiajÄ
siÄ nad tym, co czytajÄ
.....?!! OsobiĹcie mÄczyĹbym swojego prosa, aby mi wytĹumaczyĹ jak krowie na rowie rolÄ glikogenu miÄĹniowego przy wysiĹku aerobowym vs anaerobowym Ciekawe, czy zaliczyĹbym semestr,rok?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na bank nie Ja kiedyĹ, wykĹadowcy kynologii, prĂłbowaĹem wytĹumaczyÄ, Ĺźe dingo to rasa, nie gatunek psa i...musiaĹem odszczekaÄ. RacjÄ ma zawsze ten z pilotem w rÄku.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bo nauka to walka o granty za pomocÄ
stopni. MyĹlisz, Ĺźe pĹodny naukowiec to ile pomysĹĂłw swoich zdolnych podopiecznych ukradĹ? Wszystkie dostÄpne. Pewno kilku skrzywdziĹem tak mĂłwiÄ
c...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
PojÄcia nie mam. MiaĹem zostaÄ na uczelni, ale porzÄ
dek dziobania mi siÄ nie podobaĹ, no i zapiĹbym siÄ bankowo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Duda ma adresy i telefony, nawet wie gdzie mieszkajÄ
...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Teraz juĹź nawet w czasie wyborĂłw, bo ordynacja wyborcza tak jest ustawiona, Ĺźe i tak wchodzÄ
ci ktĂłrzy ustalili to miÄdzy sobÄ
.
|
|
|
|
|
|
|
|
|