|
Gavroche
|
Na siłę wpychają do gardła? Ja tam bardzo lubię leki, odpowiednio użyte przywracają zdrowie i nawet ratują życie, nie ma co psioczyć.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale przekazy są złe. Szczególnie te w reklamach...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze nie jest podawany jaki udział jest tej trzeciej przyczyny zgonów (leków) w powstawaniu tych pierwszych dwóch...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A bo to trzeba trochę poczytać i można też pogadać ze starym lekarzem, najlepiej od medycyny polowej. Jest kilka uniwersalnych środków, prawie jak szara taśma i WD-40, i co ważne, sprawdzonych na dwóch-trzech pokoleniach. Z mojego podwórka: obecnie leczę żaby pomidorowe, bo podczas mojego urlopu dostały grzybicy skóry. Pędzluję je roztworem jodyny i kąpię w nadmanganianie potasu oraz podniosłem temperaturę do 33 stopni (taka sztuczna gorączka, grzyby nie lubią), jest już prawie dobrze. Oczywiście dla klientów mam nowoczesne superśrodki z półki. I to nie dlatego, że jestem fiutem, ale dlatego, że nikt nie uwierzy, że stare preparaty, kupione za grosze w aptece będą fajnie działać. W dodatku brudzą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W dodatku brudzą. Racja, jeszcze byś tylko klientów stracił, a dobrej rady i tak większość nie doceni.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Prawda. Na rynku są naprawdę działające preparaty akwarystyczne, dobre mieszanki pokarmowe czy urządzenia, ale myślę, że ~70% branży zoologicznej to wmówione potrzeby. Choćby pokarm weekendowy dla ryb, karma dla psów z podziałem na rasy czy odwaniająca mieszanka paszowa dla gryzoni.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Coś Ci się pokićkało...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I dobrze, bo ciekawość niektórych nie będzie zaspokojona.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie to jest zdjęcie twoich zwierzaków...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja innego raka dziś widziałem, ale martwego, chyba to ten sprowadzony, amerykański. Widocznie zjadł tą kukurydzę, co wędkarze sypią wiadrami do jeziora.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jednak niektórym działa...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wystarczy zrobić skopiuj ( link cały ) i wklej ( do pasek adresu w przeglądarce )
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
albo zaznaczyć i "otwórz w nowej karcie", albo "otwórz w nowym oknie", albo... Ale już nie działa, bo za dużo info można było wyczytać z tego zdjęcia, łącznie z geotagiem ... Się zagalopowałem...
|
|
|
|
|
|
|
|