Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5144257 razy)
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Blackend
|
Coś w tym jest. Pytałem Starszaka: - Dlaczego nie rozmawiasz ze swoim chłopakiem przez telefon skoro macie darmowe rozmowy? - A bo my wolimy pisać do siebie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tam jest taki ekranik. Się podchodzi, go zasłania i wtedy włącza się tryb rozmowy, niestety dość zubożonej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niestety w języku polskim nie ma dobrego wyjaśnienia ewolucji "nieredukowalne złożonej" wici bakteryjnej, czy też "silnika protonowego"; Ale jest to: http://www.detectingdesign.com/index.htmlDodam tylko, że do niedawna koronnym argumentem na "projekt" i "nieredukowalne złożone" organy było... oko. Argumentowano, że "pół oka się do niczego nie przyda". Teraz wiemy, że pojedyńcze (nie fasetkowe) oko powstało przynajmniej dwukrotnie u strunowców oraz głowonogów niezależnie, i nikt już nie wątpi w jego ewolucję, co opisują symulacje komputerowe. Ewolucja w przeciwieństwie do projektanta, nie ma ograniczeń, za wyjątkiem historycznych i czasowych. Bardzo ciężko opisać matematycznie nieregularne, wirujące "płetwy" planktonu, a działają one wydajniej od matematycznych modeli "jak powinno być", trzmiel podobno też nie ma prawa latać, tylko nikt mu nie powiedział.
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dziękuję Ciekawa jestem co jeszcze "wymyślą" inni. Faktem jest że jeszcze parę lat temu tzw kreacjonizm był wyśmiewany w odróżnieniu od ewolucjonizmu, od paru lat zaś już żartów na temat kreacjonizmu nie słychać.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W Stanach go w szkołach podobno uczą. Najpierw konie, potem zebry, prawda? Ewolucja dzieje się na naszych oczach, a Kreator gdzieś, kiedyś, coś... Teoria dobra jak każda inna na opisanie rzeczywistości, do mnie nie przemawia, ale jak zobaczę Kreatora, to przyjmę do wiadomości.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Cały czas brakuje tego łącznika pomiędzy małpą, a homo sapiens, tak jak by kto przyspieszył proces ewolucji. Z tego by wynikało, że wszystkich można by pogodzić i tych od ewolucji, i od kreacji. A jak jest naprawdę? Teraz uczą, że tylko Darwin i wg mnie, nie ma to na razie większego znaczenia. Annunaków jeszcze nie widziałem, nawet po imprezie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niczego nie brakuje, wyobraźni i modeli matematycznych nie staje. Ale fakt, zawsze to podkreślam, teorie to potrzeba naszego mózgu, a rzeczywistość jest jaka jest. Po tej samej Ziemi chodzimy, a dawniej była płaska i w centrum wszechświata.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No ale jeszcze wcześniej była okrągła i o układzie słonecznym wiedzieli, nie wiadomo po co.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rafał ma na to "brakujące ogniwo". I to sprytne, bo tu niby ewolucja, wszystko pięknie, a łub, przylecieli Oni, nałapali małp, zainseminowali własnym DNA i uciekli wymazując prawie wszystko. Nie ma się do czego przyczepić za bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No nie ma. Typowe, dzieciarni narobili, a potem wychowywać nie ma komu.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No typowe. Wiadomo alimentów płacić nie chce się, temu nikt się nie przyzna. Czasem może tylko co jakaś iskierka spadnie, da to czy tamto. W ogóle niebezpieczne są nawet jakiekolwiek relacje jeżeli w ogóle. Choć ten były minister od obrony Kanady powiada że w Lesie Vegas to sobie Anunnakowie nawet chodzili, a kto ich odróżni, rozpozna? U Wasilika fajnie napisane, ale i w garnkach z pustyni historia wetknięta była, tudzież tam czy siam również.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|