Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5144090 razy)
|
|
renia
|
To może jeszcze ludzie powinni siedzieć w klatkach, żeby być pod kontrolą?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jajko to jajko, nie ma co piętnować wersji nominatywnej czy alternatywnej. Ale ludzie zawsze znajdą powód do "bycia lepszym" od innych, ale jaja!
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Do tego nie wiadomo jakie toksyny zgarnia taka kura wolnowybiegowa, a w klatce wszystkie toksyny pod kontrolą! Nawet nie są kontrolą mieszalni pasz, bo dobry hodowca robi wszystko, aby zwiększyć wydajność i dodaje świństwa. Nawet koguta taka kura w życiu nie widziała. Więc jaja nie są zapłodnione. A nie zapłodnione, jak huczy internet , to kicha Nie wszystkie kury wsiowe biegają po wysypiskach śmieci i dziobią świetlówki Jajko to jajko, nie ma co piętnować wersji nominatywnej czy alternatywnej. tak samo jak łopatka to łopatka. Figa, z daleka rozróżnię łopatkę z biedry od łopatki od gospodarza. Tą z biedry w piłkę można grać. Ale tu chodzi o samopoczucie jak przy markowych ciuchach, kupując wiejskie jestem bardziej opty od tego z Biedronki. Oszczędzacie na jedzeniu, aby buty firmowe kupić do biegania, jak tak można? ! Będę biegał boso....
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja jednak u dobrodziejki kupuje ,nawet niech będą gorsze od kupnych ,ale tak mam ,może to zdrowe placebo
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
jak huczy internet , to kicha Jasne, zbiorowa mądrość zawsze przeważy!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pytanie nie jest czy odróżnisz, bo jaja każdy odróżni po pieczątce lub jej braku, pytanie jest jak to wpływa na Twoje zdrowie. A jajo to komórka rozrodcza wraz z błonami, więc jest dobrze zabezpieczona, z części zapłodnionych jaj od tych biednych kur fermowych, klują się normalne nioski do remontu stada przecież. A, że niezapłodnione to tylko lepiej, dłużej się przechowują i parametry mają stabilniejsze. Współczesna produkcja zwierzęca jest bardzo dobra, nie ma co narzekać, ale jak ktoś wierzy, że różnice w wyglądzie to oznaka lepszości, a nie rasy, wieku, paszy i warunków, to nic go nie przekona. W terrarystyce jest podobny pogląd, że zwierzęta przeznaczone na karmę mają być jak najlepszej "jakości", a prawda jest taka, że drapieżniki wybierają i osiągają ofiary najmarniejsze, stare, chore, kulawe czy zagłodzone, bo mniej energii na to tracą. Niestety współczesna nauka coraz częściej przypomina religię z jej biblią w Internecie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a prawda jest taka, że drapieżniki wybierają i osiągają ofiary najmarniejsze, stare, chore, kulawe czy zagłodzone, bo mniej energii na to tracą. ja będę wybierał te co trudniej zdobyć, jak z dziewczyną współczesna nauka to nie religia, tylko biznes. Biznes kreuje potrzeby. Z dystansem podchodzą do odkryć dzięki którym będę bardziej szczęśliwy
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Szczęście to stan umysłu.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mówią, że pszenica to też stan umysłu co potwierdzam.
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Jeszcze pozostaje kwestia tego jak sie kury traktuje. Ja kupuje jak moge od tych co grzebia gdzie chca bo maja lepsze zycie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Filet z dorsza, rzecz niezgorsza Tu pojawia się pytanie: Czy dorsz też ma takie zdanie?"
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja kupuje jak moge od tych co grzebia gdzie chca bo maja lepsze zycie
A co to za życie, gdy trzeba sposobić się do rosołu!
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przecież rosół to prawie mocz, bez jaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
5 jakoś nienaturalnie wygięta, ale poza tym całkiem fajne.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nawet trochę straszy
|