Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Zyon
|
I "E" też szkodzą. Najlepsi są ci, którzy omijają glutaminian (E621) ale na lunch idą do Azjatów na zupę z kombu, albo ci co nie jedzą nic z askorbinianem (E301), a jak grypa łapie, to 5g witaminy C CZDA co parę godzin wsuwają. To podejrzane, ze taki optytalib jak Jarek stosuje maslo klarowane, jak admin parenascie razy napisal, ze to gorszy tluszcz niz maslo Chyba do spowiedzi musi sie udac i za kare karagenu sie najesc
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Mirek
Go
|
Nigdy takiego czegoś nawet nie widziałem ,gdzie to takie cuda sie kupuje .Masło za 10 zł 200gr ,to chyba promocja dla zuchwałych ,ja kupuje za 5 zł .
Już dawno nie dałem w sklepie więcej niż 3,-zł/200 g. Wyjątek to masło ze Śnieżki, ale to masło to całkiem inna bajka. W kostkach 4,50/200 g - taka sama lipa jak sklepowe - trwałe. W osełkach 0,5 kg lub 1,0kg żółknie "na powietrzu" już po 8 - 10 godzinach.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nigdy takiego czegoś nawet nie widziałem ,gdzie to takie cuda sie kupuje .Masło za 10 zł 200gr ,to chyba promocja dla zuchwałych ,ja kupuje za 5 zł .
Już dawno nie dałem w sklepie więcej niż 3,-zł/200 g. Wyjątek to masło ze Śnieżki, ale to masło to całkiem inna bajka. W kostkach 4,50/200 g - taka sama lipa jak sklepowe - trwałe. W osełkach 0,5 kg lub 1,0kg żółknie "na powietrzu" już po 8 - 10 godzinach. Jakiegoś słabego karotenu dodają.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jarek tylko klarowane, tam bez niczego
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Mirek
Go
|
Jarek tylko klarowane, tam bez niczego I nie patrz na to, że się kiepsko smaruje.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Trezba najpierw smarowac zeby widziec, ze sie kiepsko smaruje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Mirek
Go
|
Trezba najpierw smarowac zeby widziec, ze sie kiepsko smaruje No kiepsko. Smaruję to wiem. (ale zabrzmiało - prawie jak "myślę, więc jestem") Lepiej niż masło z lodówki, ale kiepsko. A propos masło z lodówki - jest lepsze niż z temp pokojowej, bo smarować nie trzeba. Kroję plastry i układam.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Koniec Świata. Tłuszcz o stałej konsystencji, spożywczy ma się rozumieć, już mamy. Teraz kolej na białko? NWO.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i słusznie. Bo jajka są za tanie i przez to podejrzane. . Jak się wiele więcej wyda to może się doceni - vide kolejki do profesorów
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|