Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5139570 razy)
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ten test buraczany jest mega wiarygodny, ja np nigdy nie sikałam na czerwono po buraczkach, a jelita miałam w stanie masakryczynym, ZJD, nietolerancje itp, natomiast mój mąż, zdrowy jak byk, żadnych problemów trawiennych i sikał buraczkami
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A gdzieś to tutaj Admin czy Toan tłumaczyli...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ten test buraczany jest mega wiarygodny,
test kaszankowy, test jagodowy lubię, bo są oryginalne takie . Na półce wc leży czarny klocek.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
No cóż, mnie z tego słuchania wychodzi, że chodzi tylko o gluten, ale może nie rozumiem tej pani... Usłyszeć to jedno, a zaszufladkować sobie w pamięci do drugie. https://www.youtube.com/watch?v=zrxiBD4cVy4(...06:20) natomiast w momencie kiedy dochodzi do rozszczelnienia jelita, pod wpływem rożnych substancji, czy to będzie gluten u osób predysponowanych, czy to będą środki chemiczne, czy cokolwiek innego, bo tych uwarunkowań jest bardzo dużo, dochodzi do przepuszczania, właśnie się się robi taki durszlak z tego jelita, który pewne cząsteczki białkowe przepuszcza poza światło jelita i w tym momencie te białka, które będąc w obrębie jelita, w środku, stanowią jakby naturalną rzecz, wychodząc już poza ścianę jelita stają się antygenem i w tym momencie uruchamiamy reakcję immunologiczną, jest to reakcja typu trzeciego (...)
(...11:16) Jedna uwaga, lekarz z którym mam kontakt właśnie odnośnie tych spraw jelitowych, powiedział mi, że w ich badaniach stwierdzili, że czasami - padło słowo durszlak - tak, powiedział mi, że czasami rozszczelnienie jelita, czyli utrata tego kontaktu, właśnie na tych połączeniach ścisłych, ma wymiar 25-ciu% średnicy komórki, to jest durszlak. (...)
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A na co komu taki "mutant" ? I jeszcze do tego "nie wiedzą" ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Z jakim sąsiadem???? Chyba z domownikiem. Przecież nie odmówisz schronienia i pomocy.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
" Neo uczy się kung fu w kilka sekund po tym, jak do jej mózgu" Nie wiedziałam, że Neo był rodzaju żeńskiego
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale głupcom wspaniale się wmawia wyimaginowane potrzeby!
|
|
|
|
|
|
|
|
|