|
administ
Go
|
A szpitalne jedzenie jest przecież naukowo zbilansowane do potrzeb chorego! Bynajmniej w "naukowej" teorii...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, szczególnie ten z argininą, co wchodzi w cykl mocznikowy, aby więcej białka się mogło w glukozę "zamienić"...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Czyli podkarmić raka?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to już nie na moją głowę...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Czyli podkarmić raka? Czasem myślę, że to celowe działanie. Aż tyle indolencji nie mieści się w głowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Co Ty za teorie spiskowe tworzysz? Tak mówią fakty. np: "...ESPEN (Europejskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego i Metabolizmu) – wyższe spożycie białka jest zalecane osobom przed i w okresach pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii. Cubitan to preparat odżywczy z wysoką zawartością białka i argininy – który można zastosować u pacjentów onkologicznych w trakcie leczenia odczynów popromiennych spowodowanych radioterapią. W 200 ml zawiera aż 20 g białka i 3 g argininy."
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kuzynka pracująca na neurologii mówiła, że pacjenci tego "przemysłowego" jedzenia nie lubią i biegunki często po tym mają. A i drogie jest. Ale przedstawiciele handlowi z nowymi ofertami tam co rusz są...Krążą jak takie sępy...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, ja śpię 5-6 w nocy, a jak mam czas to przymknę oko w dzień, a jak nie, to muszę w nocy spać szybciej. Niekoniecznie 7-8 h snu to współczesna baja, przecież dawniej mieli ogień, wartowników i czujny sen w razie W, czuli się pewnie równie bezpiecznie, jak my dzisiaj. Ale fakt, że kamienny sen groził pobudką z oszczepem między żebrami, potencjalnie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jasne, ja śpię 5-6 w nocy, a jak mam czas to przymknę oko w dzień, a jak nie, to muszę w nocy spać szybciej. Niekoniecznie 7-8 h snu to współczesna baja, przecież dawniej mieli ogień, wartowników i czujny sen w razie W, czuli się pewnie równie bezpiecznie, jak my dzisiaj. Ale fakt, że kamienny sen groził pobudką z oszczepem między żebrami, potencjalnie. W/g artykułu ludzie prowadzili życie towarzyskie w nocy.Tzn. np. budzili sie ok.2.30 szli do sąsiadów pogadać , pojeść potem wracali coś tam porobili, pospali. Wartownicy niekoniecznie pilnowali snu w nocy.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Bywa , że ja tak sypiam. Wstaje o 3.00 dwie godzinki coś tam porobię , zasnę ok 5.00 do 6.00 lub 7.00. Potem rożnie w dzień, mogę spać, mogę nie spać od ok.15 min. do 30 min. Kładę się spać w zależności od stopnia senności w przedziale 21.30- 23.30. Każdy dzień inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
od ~~ 22:00 śpię do ~~5 rano. Nigdy w życiu nie spałem w dzień.
|
|
|
|
|
|
|
|