Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5182223 razy)
|
Blackend
|
Kiedyś to się colę piło przez słomkę, taki to towar deficytowy był.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chyba nie ma nic gorszego jak śmierć własnego dziecka... Bardzo przykra sytuacja, ale globalnie to codzienność.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No i młode mamy będą w końcu naukowo wiedziały, czym się dzieci chowa
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Widzialem sezon opryskowy na rzepak. Raka mozna dostac od samego patrzenia
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jarek
Go
|
To się nie patrzy
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
A' propo słowa "ciekawy". Przypomniała mi się historyjka, którą kiedyś opowiedział Wojtuś Mann. Szło to tak;- "Kiedy Ania z Zielonego Wzgórza była małą dziewczynką, miała wiele ciekawych przygód. Potem Ania dorosła, ale nadal miała wiele ciekawych przygód."
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A i tak by mnie nikt nie przekonał żadnymi argumentami ,gdyby nie książka dr.Kwaśniewskiego .
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Marudzą o ty, smogu od samego rana. Ciekawe. Ktoś sytuację wykorzystał (pogodę, wyż przy mrozie), ktoś temat "ustawił", -bo to pierwszy smog w tym kraju, a szczególnie na Śląsku (mieszkałem 7 lat, to wiem)... Postanowione,... i będzie kolejna niespodzianka...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No niestety. Jaka władza taki mamy klimat i smoka też.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
"To niezwykle ważne w kontekście rządowych planów związanych z rozwojem elektromobilności." W sam raz na elektryczne samochody Morawieckiego.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
A i panele słoneczne są ważne. Do pieca wrzucać zabronią, a górnicy na bruk." Za lat pare..."
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Znów trują w trójce o smogu. Ale już od jutra ma ponoć emigrować.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to tak samo jak z Doktorem Kwaśniewskim, jak tylko się pierwsze jego publikacje ukazały, to najpierw chcieli z wojska wyrzucić, tak aby emerytura mu nie przysługiwała, ale dzięki Przyjaciołom się nie udało, później z pracy cywilnej zwolnili i bez Doktora chcieli "wielkie polskie, epokowe odkrycie dietetyczne" ogłosić, ale też się nie udało, bo "kariery naukowe" ważniejsze się okazały, później... A nie chce mi się myślami wracać do tych czasów, bo minęły bezpowrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|