Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5182529 razy)
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Diety Optymalnej. Mysle, ze przesadzasz... (nie)znacznie. Jak wiemy mianem "Diety Optymalnej" J.K. okreslil model diety oparty na energii z tluszczy zwierzecych. Taka tlusta dieta moze konweniowac przede wszystkim: - osobom starszym i/lub schorowanym
- ludziom z malych miasteczek czy wsi
- tzw. odlutkom, czujacym sie najlepiej we wlasnym towarzystwie
- osobom lubujacym sie w teoriach spiskowych i u ludzi uwazajacych sie za "oswieconych"
- oraz... powinna przypasc do gustu agencjom modelek, poniewaz potrafi niezle czlowieka wychudzic (z kosci na osci); gdyby tylko domy mody wiedzialy o niej i jej skutkach, gdyby Doktor skupil sie na tej branzy... moglby byc dzis miliarderem...
Osobiscie nie moge wykluczyc, ze na "tlusta diete" wroce na starosc, za jakies ~40 lat, niemniej jednak przyznac musze, chcac byc obiektywnym, ze model tluszczowy nie sprawdza sie u: - ogolnie ludzi mlodych, robiacych kariere i zobligowanych do aktywnego uczestnictwa w zyciu towarzyskim, zyjacych w duzych miastach.
Tlusta dieta poza rzadszymi posilkami praktycznie nia dala mi nic. Zamiast tego nierzadko mnie ograniczala i psula zycie towarzyskie. Gdybym dzis probowal nadal zmagac sie z tlusta dieta, to wyszloby z tego koryto, bo niemal codzennie bywam w restauracjach (urok zycia na Manhattanie). Najbardziej chyba brakowalo mi dobrego makaronu i... pieczywa. Myslenie, ze "tlusta dieta" moze byc w dzisiejszym swiecie, w dzisiejszych realiach, jakas znaczaca opcja - to mrzonka. Taki model pozostanie tylko osobliwym zjawiskiem spotykanym posrod... ekscentrykow, poniewaz ludzie jedza oczami. Ludzie lubia, gdy rzeczy wygladaja "apetycznie"... i nie mam na mysli tylko jedzenia... takze auto, wnetrze pomieszczenia, ciuchy i wszystko inne. To powiedziawszy, zaznaczam, ze mowa byla o diecie optymalnej (tluszczowej), a nie o samej wartosci dojscia do "zlotej proporcji" przez J.K. Bo to jest naprawde cenne, a nie jedzenie na tlusto. PS A najlepsze sniadania jem zawsze w Anglii: https://www.youtube.com/watch?v=rmieAqTG1wINatomiast ja na portalach społecznościowych widzę zupełnie inną tendencję, grupy optymalne, LCHF, ludzie na dietach ketogenicznych, coraz więcej jest takich grup, a także członków w tych grup. Młodzi ludzie całkiem dobrze sobie radzą bez tony węglowodanów, są zdrowi, mają piękne sylwetki i mnóstwo energii.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wygląda na to, że masz 100% racji, bo więcej procent wpisać nie wypada... Bo można nie zrozumieć i naskoczyć. Ale się zeźliłem, tak zupełnie odruchowo, ale szybko mi minęło, bom sobie Szwejka przypomniał i jego nieśmiertelne przypowiastki... Jasne, wszelkie namawianie i nawracanie w zbożnym celu jest bezcelowe, podobnie jest z 500+ i redystrybucją dochodów, nikt tego nie kuma i nie zakuma - tak po prostu jest i tak po głębszym zastanowieniu jest dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Jest pęd do "trendy". I bezmyślnie g...zeżrą, jak im dobry chemik "spreparuje"na modłę hamburgera. Ale jeden lubi ogórki, drugi... I dobrze, tylko po co... Dobra, the end... Po" po co..." miało być," jazda w tym tonie", ale dobra, teraz już the end...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wygląda na to, że masz 100% racji, bo więcej procent wpisać nie wypada... Bo można nie zrozumieć i naskoczyć. Ale się zeźliłem, tak zupełnie odruchowo, ale szybko mi minęło, bom sobie Szwejka przypomniał i jego nieśmiertelne przypowiastki... Jasne, wszelkie namawianie i nawracanie w zbożnym celu jest bezcelowe, podobnie jest z 500+ i redystrybucją dochodów, nikt tego nie kuma i nie zakuma - tak po prostu jest i tak po głębszym zastanowieniu jest dobrze. Jest tak dobrze że nie zastanawiam się co ludzie jedzą i jakich nowych trendów kosztują
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nieładnie jest w cudzy talerz zaglądać... A jeszcze gorzej radzić, co się ma na nim znaleźć.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Bardzo nie ładnie A radzić to wolę sobie ,bo sobie i innym mogę krzywdę wyrządzić
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ale mi zaglądają w talerz, kiedy w restauracji stek obkładam bardzo grubymi plastrami masła albo proszę o jak natłustszy kawałek karkówki czy wyrzucam bułkę z hamburgera
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A gdzie tam zaglądają .Chyba że sama chcesz żeby zaglądali
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kobitki to lubią, a faceci chętnie zerkają.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja w talerz kobiecie nie zaglądam ,ciekawsze są miejsca są
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Talerz to tylko pretekst, obie strony to wiedzą. Jak fajna dziewczyna, to może nawet bułkę z bananem szamać i mi to nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Na wylocie z Tychów w stronę Mikołowa, była w latach 90 -tych restauracja "Pod kasztanami". Sławna na cały Śląsk z...golonki... I marzenie, po bawarsku... I nie dało się nie zaglądać w "obcy talerz". I jadło się swoją, a gapiło w cudzą,...bo jedna, to mało. Siła wyższa...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Talerz to tylko pretekst, obie strony to wiedzą. Jak fajna dziewczyna, to może nawet bułkę z bananem szamać i mi to nie przeszkadza. Mnie też nie ,nawet wzbudza podziw
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Obamowo uczyła Amerykanów jak mają zdrowo jeść, żeby schudnąć, ale jej to nie wyszło... Oj, przesada... Michelle Obama to nie polska Broszka... https://m.youtube.com/watch?v=dCsr0CNqB3gMichelle i Barack to jedna z naj naj par prezydenckich w historii. Osobiscie zakochalem sie w nim i w niej.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Tam na filmiku okolo 1:30 minuty ta niby "grubaska" robi pompki wraz z Ellen.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
A tak w ogole to odradzam patrzec na USA tak w calosci i wydawac opinie... Lepiej pamietac, ze "stan" to inaczej "panstwo" i USA to w rzeczywistosci 50 zjednoczonych panstw Ameryki Polnocnej. I wiekszosc z tych panstw (stanow) jest wieksza od Polski. Przy okazji polecam filmik nt realnej wielkosci panstw... Jak duza jest Brazylia i jak mniejsza Rosja od tej przedstawianej na mapach. https://m.youtube.com/watch?v=lPNrtjboISg
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Go
|
Chyba chciales napisac najgorsza para prezydencka w USA .
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Go
|
Chyba chciales napisac najgorsza para prezydencka w USA .
|
|
|
|
|
|
|
|
|