administ
Go
|
Tuczenie Rosji amerykańskim kurczakiem się nie powiodło, za to w hameryce wyszło doskonale, jakby co...
|
|
|
|
|
|
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Parę dni temu znowu ktoś się w pracy czepił: - nie znudziły się ci się codziennie te jajca? - a tobie nie znudził się codziennie chleb? - to nie to samo, bo czasami jem bułkę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jeszcze wyjaśnię, że nie ma żadnej biochemicznej różnicy między cholesterolem z HDL, a cholesterolem z LDL, także gadanie o "złym" i "dobrym", to tylko gadanie, a ten "sztuczny" podział cholesterolu wynika wyłącznie z różnicy w składzie danej lipoproteiny i kierunku transportu cholesterolu. Wyjątek stanowi cholesterol z chylomikronów, ponieważ ten z całą pewnością dostał się do organizmu z zewnątrz, ale jako cząstka nieswoista jest równie wartościowym cholesterolem jakby co, choć pożywienie jest mało istotnym źródłem tego związku w organizmie. Dopiszę jeszcze z dobrego serca, że cholesterol jest niezwykle cenną biochemicznie cząstką i dużo korzystniej energetycznie jest ją dostarczać w pożywieniu dla zdrowego organizmu i unikać zdecydowanie w pożywieniu, w syndromach metabolicznych wynikających z łamania podstawowego prawa podanego przez Doktora, które to prawo większość czytająca teksty Doktora powinna znać na pamięć, albowiem jest podstawą poprawnego odżywiania. Trochę zawile, ale powinno być zrozumiale. Jeśli nie jest - to lepiej się nad tym co napisałem nie zastanawiać.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jeśli nie jest - to lepiej się nad tym co napisałem nie zastanawiać. No nie jest, ale jak taki tekst przeczytam, to zaraz czuje się mądrzejszy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to nie szkodzi, bo to takie nieistotne informacje.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Takie cudenka będą schodzić jak ciepłe bułeczki
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, wreszcie nie trzeba będzie z honorowo oddawać.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale po takim sztucznym przetoczeniu, to jaką dietę stosować, będzie problem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Z worka...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A jeszcze wyjaśnię, że nie ma żadnej biochemicznej różnicy między cholesterolem z HDL, a cholesterolem z LDL, także gadanie o "złym" i "dobrym", to tylko gadanie, a ten "sztuczny" podział cholesterolu wynika wyłącznie z różnicy w składzie danej lipoproteiny i kierunku transportu cholesterolu. Wyjątek stanowi cholesterol z chylomikronów, ponieważ ten z całą pewnością dostał się do organizmu z zewnątrz, ale jako cząstka nieswoista jest równie wartościowym cholesterolem jakby co, choć pożywienie jest mało istotnym źródłem tego związku w organizmie. Dopiszę jeszcze z dobrego serca, że cholesterol jest niezwykle cenną biochemicznie cząstką i dużo korzystniej energetycznie jest ją dostarczać w pożywieniu dla zdrowego organizmu i unikać zdecydowanie w pożywieniu, w syndromach metabolicznych wynikających z łamania podstawowego prawa podanego przez Doktora, które to prawo większość czytająca teksty Doktora powinna znać na pamięć, albowiem jest podstawą poprawnego odżywiania. Trochę zawile, ale powinno być zrozumiale. Jeśli nie jest - to lepiej się nad tym co napisałem nie zastanawiać. Bardzo proste i zrozumiałe: my żółtka mamy jeść, a inni broń Boże
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak można opowiadać takie dyrdymały, skoro setki tysięcy badań "amerykańskich naukowców" udowodniły bez żadnej wątpliwości, że "miód jest dobry na serce"... I każdy o tym wie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|