Jarek
Go
|
Pewnie myślisz o nadmiarze mięsa
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja? O niczym nie myślę, resetuję się przed jutrzejszym dniem pracy, kiedy znowu będę musiał bohatersko stawiać czoła przed problemami, które ludziska sami sobie generują.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To ja też...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Poprawione, ale "kopiuj wklej" zawsze działa.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...czyli warzywa i owoce zalegają bardzo krótko w żołądku, bo zaledwie około 2h, a do tego nie wymagają niskiego pH w żołądku, także same zalety diety 5*wio można wymieniać bez końca... Nie tu to piętro niżej zalegają.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Poprawione, ale "kopiuj wklej" zawsze działa. Wiem... Ale namieszać jest okazja...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
http://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/dziś-rządzi-mikroflora-czyli-od-antybiotykowej-arogancji-po-przeszczep-kału/ar-BBBgZmj?li=AA51Z1&ocid=spartanntp - proszę bardzo! Prawidłowa flora bakteryjna jelit to podstawa zdrowia, o czym tu niejednokrotnie pisałem, bo tak jest w istocie. Bakterie jelitowe należy traktować jak dodatkowy narząd wewnętrzny, ale rozpisywać się nie będę, bo na Forum sporo dobrych rad jest dostępnych - wystarczy wpisać sobie w wyszukiwarce. Ale żeby z fekalii robić "szczepionkę", jakby prościej i taniej się nie dało dla przykładu dobrym ementalerem, czy prawidłowo kiszoną kapustą... Napiszę tylko, że prawidłowa flora bakteryjna praktycznie zabezpiecza przed wystąpieniem wszelkich awitaminoz witamin rozpuszczalnych w wodzie z wyjątkiem wit.C i dyskusyjnie wit.B 12, bo problem nie jest wyjaśniony do końca. Witamina K i jej "odmiana" K 2 są syntetyzowane w wystarczających ilościach w jelitach, jakby kto nie wiedział.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie o Twoją wypowiedź na Forum w sprawie prawidłowej flory bakteryjnej miałam pytanie na e-maila (Pani nie mogła znaleźć wyszukiwarką) a tutaj taka perełka...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja pierdziule
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Teraz wiadomo, dlaczego tu nie chcą "uchodźców" płci żeńskiej...
|
|
|
|
|
|
|
|
|