Blackend
|
JesteĹcie tego samego herbu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
TĹuszcz jakby co to ester glicerolu i kwasĂłw tĹuszczowych, no chyba, Ĺźe nie ĹledzÄ postÄpu "nauki" i teraz tĹuszcze i sterole to juĹź to samo w ramach lipidĂłw... MoĹźna dla przykĹadu nazwaÄ szympansa czĹowiekiem dlatego, Ĺźe razem naleĹźÄ
do naczelnych, ale ... Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
I to jest sedno sprawy! I tak trzymaÄ...Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
No co...krĂłtko, zwiÄĹşle i na temat. TeĹź chciaĹbym tak umieÄ. Na temat to moĹźe i jest... "Jak w przypadku innych tĹustych posiĹkĂłw, czerwone miÄso zwiÄksza poziom zĹego cholesterolu we krwi. WedĹug badaĹ opublikowanych w American Journal of Clinical Nutrition nie dotyczy to jednak chudego miÄsa. WyĹÄ
cznie tĹuste miÄso stanowi problem. Zaleca siÄ jedzenie substytutĂłw miÄsa, np. tofu, soczewicy, roĹlin strÄ
czkowych i orzechĂłw, jako Ĺźe sÄ
to produkty o niskiej zawartoĹci cholesterolu."
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
I takie zalecenia naleĹźy propagowaÄ szeroko, a do tego Ĺźadnego nabiaĹu, bo nabiaĹ to straszna ĹmierÄ dla przykĹadu z "zaflegmienia" - co moĹźna nawet naukowo udowodniÄ na podstawie szerokich badaĹ nie tylko "amerykaĹskich naukowcĂłw".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radomiak
Gość
|
No bo nauka to potÄgi klucz... Ale dobrze mieÄ wytrych
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Radomiak
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Racja. Ale ogĂłlnie to mam dbaÄ o zdrowie, a nie ciÄ
gle o nim gadaÄ. Jak starczy rolka papieru toaletowego na miesiÄ
c, to wszystko jest w normie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|