renia
|
Polacy to jeszcze jakieś kombinacje i innowacje wprowadzają. Gorszy pod tym względem jest Zachód, oni wszystko muszą mieć według przepisów, ustaw i dokładnych wytycznych...
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Ale to i tak chodzi tylko o"kesz". Nie uwierzę w szczytne intencje, bo nawet jeśli któryś je ma, to tylko jako alibi dla własnego sumienia. I szybko mu je ze łba wybiją...albo won!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale nad Wisłą ciężko jest żyć bez wytycznych. Nie ma się co pierwszy sort martwić, bo pierwszego lipca odbędzie się plenum partii i ponoć wytyczne dadzą.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W Radiu wszystko podadzą i smski roześlą jaka jest wola Naczelnika.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Po co się tak wysilają jak ludziska z ochotą na portalach społecznościowych się sami się pochwalą?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Należy szpiegować wszystkich bo wszyscy są przestępcami.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I dobrze, że podsłuchują i podglądają wszystkich, a nie tylko niektórych. Sprawiedliwie jest. Bo to tak głupio jak do mnie ludzie dzwonili, a ja musiałem nieświadomych uprzedzać, że telefon mam na podsłuchu. Jajca jak berety.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lekarz wyuczony w Polsce za "państwowe" pieniądze, powinien zwrócić koszty kształcenia wyjeżdżając do pracy za granicę.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gdyby mniej płacili, toby nie wyjeżdżali. Ponoć jeśli lekarz jest wyuczony w UK i wyjeżdża do innego kraju pracować, to musi za studia zwracać pieniądze. Tak nam na Uczelni mówili...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nieprawda
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Studia płatne a dla zdolnych stypendia, i tyle. Wyklęty będę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nikt nie wyjeżdża, bo wyjazdy się przestały opłacać. Tu teraz za dyżur płacą 2,5tys. na rękę, to po cholerę się włóczyć po obcych krajach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|