Jarek
Go
|
To drugi sort opuszcza wolna wyspę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A gdzie tam, to propaganda "niemieckich mediów w Polsce"
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale w końcu jest wybór, bo można zamieszkać tam gdzie się komu podoba. My Polacy jesteśmy nauczeni tylko wyjazdów w celach zarobkowych, bo tak naród wyćwiczony został. A można zamieszkać w innym kraju, i można się lepiej czuć niż w Polsce.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
To jakiś absurdalny pomysł! ? mówią studenci dla Medonet.pl, który przeprowadził sondę na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. - Prawda o polskich studiach jest taka, że i tak państwo nie daje nam na nie wystarczających pieniędzy. Moi rodzice, którzy sami są lekarzami i pracują na uczelni, załatwiają mi co roku, w czasie wakacji staże w zagranicznych klinikach. W Niemczech i Francji. Wszystko po to, bym mogła zdobyć wiedzę na światowym poziomie, na polskich uczelniach i na praktykach w polskich szpitalach wciąż niedostępną. Te staże są płatne. Uczelnia nie zwróci mi tych pieniędzy. I to ja miałabym jeszcze do tych studiów dokładać?! ? tłumaczy Julia, studentka IV roku medycyny, marzy by zostać hematologiem.
Tak mi się wykroiło...
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
A tego typu młoda siksa powiedziała mi na udarówce półtora roku temu z okładem, że bez stentów w t. szyjnych to ja jestem "bomba zegarowa" i jak się na tą "pieszczotę" nie zgodzę, to tylko patrzeć... No to nadal jestem "bomba zegarowa"...
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Ale skoro sobie zamarzyła, to trzeba się zrzucić, pewnie się na stypendium nie łapie...i.t.d.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Po pierwsze moja rodzina, wolność i odpowiedzialność oraz precz z nacjonalizmem, socjalizmem, szowinizmem i Liliputinem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wysłuchałeś całość? O "profesorze Kwaśniewskim" też? O tym, żeby nie jeść chleba tylko świnie? (w szóstej minucie...)
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wysłuchałeś całość? O "profesorze Kwaśniewskim" też? O tym, żeby nie jeść chleba tylko świnie? (w szóstej minucie...) No fajne, do boju, a ja będę zabezpieczał tyły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja mogę pomagać w kuchni jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To amerykańskie media podobnie jak niemieckie podają kłamliwe informacje?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Po to są media, żeby kłamać i kreować politykę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|