Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5186638 razy)
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
50% energii z tłuszczu to też ŻO, biedne, bo biedne, ale ŻO. Na pewno lepsze takie, niż zalewanie się tłuszczem, "bo od tłuszczu się nie tyje". 50 procent z tłuszczu to wg. rysunku wykresu prawie środek koryta. Czyż nie? Tak się zastanawiałam nad tym procentowym udziałem energii z tłuszczu... i na pewno może być jej 50%, gdy dana osoba chudnie i organizm spala dodatkowe tłuszcze z własnej tkanki tłuszczowej...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W tej pierwszej tabeli (gdzie B:W jest 1:2) to już nie może być optymalnie, nawet przy sporej ilości tłuszczu... Chyba, że nie mam racji...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Gdzieś Doktor pisał, że osiem i więcej gram tłuszczu na gram białka może być mało, ale kto to czyta, a kto rozumie? Niektórzy czytają a czasami węszą. Ze zrozumieniem różnie bywa nawet jeżeli "kumamy" temat, to może pojawić się ktoś kto nas zadziwi i zaprowadzi na ścieżkę prawdy. Żywienie Optymalne str. 44 pierwsze zdanie na górze Także, chociaż odrobinkę mniej Tłuste życie, str 72- dieta kapłańska.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Napiszę wyraźnie: każdy kto Wiedzę Doktora ogranicza do Diety Optymalnej ma klapy na oczach.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Że też tak trudno im uznać geniusz Doktora. Geniusz i pracę, bo bez jej (pracy) mnóstwa odkrycia by nie było. Jak też bez zdolności syntetyzowania informacji, umiejętności raczej rzadkiej.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Oni by to "odkryli" tylko już jest odkryte... [/quote Ale jak tak się wyrywać przed szereg. ] Teraz, to już tylko "żółć wzbiera" A poza tym, kto nie zagra, nie wygra.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Oni by to "odkryli" tylko już jest odkryte... [/quote Ale jak tak się wyrywać przed szereg. ] Teraz, to już tylko "żółć wzbiera" A poza tym, kto nie zagra, nie wygra. Mieli podsunięty gotowy talerz pod nos, nie potrafili zawartości skonsumować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
W tej pierwszej tabeli (gdzie B:W jest 1:2) to już nie może być optymalnie, nawet przy sporej ilości tłuszczu... Chyba, że nie mam racji... Odważne założenie. Odważny, dotłuszczany, dopieprzony, lekko osolony, wielodniowy kapuśniak na skrzydełkach, kawy dotłuszczane, zabielane i od razu cieplej, nawet termometr ścienny zauważył wielki - stale gorący gar. https://s26.postimg.org/g0srnqb95/image.png
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
W tej pierwszej tabeli (gdzie B:W jest 1:2) to już nie może być optymalnie, nawet przy sporej ilości tłuszczu... Chyba, że nie mam racji... Masz jeszcze Renia taką przesłankę do przemyśleń, nad "proporcją" B do W:100g popcornu wybuch-nięte ze 100gramów smalcu, sól do smaku, 7 żółtek wydłubanych z jaj na twardo, czysta woda / kawa do picia. https://s26.postimg.org/xotudz3sp/image.png Zdecydowanie wybieram kapuśniak, zero spalenizny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|