madre
Go
|
Cytat z Alberta Einsteina : "Gospodarcza anarchia społeczeństwa kapitalistycznego w jego obecnej formie jest moim zdaniem prawdziwym źródłem zła. Widzimy przed sobą ogromną społeczność producentów, której członkowie nieustannie usiłują pozbawić się nawzajem owoców swojej wspólnej pracy ? nie siłą, lecz ogólnie rzecz biorąc zgodnie z legalnie ustanowionymi regułami. (?) Nieograniczona konkurencja powoduje ogromne marnotrawstwo pracy i okaleczenie społecznej świadomości jednostek, o którym wspomniałem wcześniej. Owo okaleczenie świadomości jednostek uważam za najgorsze zło kapitalizmu.(?) Jestem przekonany, że jest tylko jeden sposób wyeliminowania całego tego zła, a mianowicie stworzenie gospodarki socjalistycznej i systemu edukacyjnego ukierunkowanego na cele społeczne." Okaleczenie społecznej świadomości jednostek wynika moim zdaniem z podstawy na jakiej oparty jest kapitalizm czyli z chęci uzyskiwania zysku. Chęć nadmiernego zysku wynika z chciwości. Chciwość wynika ze złego odżywiania, więc jest skutkiem, chorobą umysłu. Chyba (a więc nie jest to wiedza) lekarstwo proponowane przez Einsteina jest gorsze od choroby, bo nie wynika z prawidłowego zdefiniowania przyczyny pierwszej, nadrzędnej. Kiedy ludzie wyleczą się z chciwości?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak PiS do końca wprowadzi katokomunę, wtedy wszyscy będą mieli po równo.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nazwa jest nieważna, efekty się liczą.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właśnie i dlatego w przypadku Diety Optymalnej działa tylko efekt placebo.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Jak dzień na modlitwie schodzi, to nigdy się nie jest samotnym! Pewnie! Bóg z nim, albo Maryja zawsze dziewica.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Wszyscy równo klaszczą z zadowoleniem. Kto by się ociągał w oklaskach, dawał by wyraz niezadowoleniu, że jest przeciw budowie silnego, rozwiniętego socjalistycznego państwa środka. I dodatkowo dochodzą sygnały z Chin, że zachodnia demokracja jest be. Już w 2035 roku zobaczymy dobrobyt wielkich Chin. https://www.tvn24.pl/raporty/xix-zjazd-komunistycznej-partii-chin,1229
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja bym więcej kasował, tylko że nie mam autostrady
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
SUPER! Nic tylko akcje tej spółki kupować, bo akurat tracą prawie 3% dziś...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
SUPER! Nic tylko akcje tej spółki kupować, bo akurat tracą prawie 3% dziś... Jeszcze mi to potrzebne, ledwie siebie ogarniam
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A ja radzę kupować...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A ile trzeba mieć w razie gdy się straci?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Diesel to pomyłka.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
parking podziemny
Oszalałeś, nagła ulewa może Ci auto zatopić.
|
|
|
|
|
|
|
|