administ
Go
|
Jasne, tylko zdolność kredytowa...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niespecjalnie kupuję tę hipotezę o mikrouszkodzeniach miocytu, choć podobno wtedy powstają nowe komórki mięśniowe z komórek satelitarnych, wyposażone w rozmnożone mitochondria. O wiele bardziej podoba mi się ta o czasowym gromadzeniu metabolitów, czyli głównie wody i podrażnianiu przez zwiększoną objętość zakończeń nerwowych, chyba zresztą tutaj lansował ją Toan. Prawda jest taka, że na razie nie wiadomo co powoduje obolałość mięśni i czemu to jest zwykle około 20 godzin po wysiłku. Mnie trenowano tak, by za wszelką cenę unikać "zakwasów", opóźniają one gotowość do następnej sesji treningowej i psują technikę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiem, bo bardzo mądrze trenujesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ewy w Zarysie fizjologii zwierząt wyraźnie pisze, że to naderwanie nerwowej płytki mięśniowej, a boli jak się zaś "kotwiczy" synapsa.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To było badanie robione na Chińczykach, a na "biało-czerwonych" to może działać inaczej... Widać, że każdego roku te suplementy inaczej (nie)działają...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze, żeby chemię spożywczą w aptekach nabywali, zamiast w spożywczym suplementów diety...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale na takie suplementy ludzi łatwo jest namówić (sama kupowałam ), a na zmianę odżywiania to już nie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to dzięki Linusowi Paulingowi to witaminowo-suplementacyjne szaleństwo się rozpętało. Cudowny interes dla farmacji.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
dla naszych forumowych komuchów "Do Wizyty Duszpasterskiej należy przygotować - Stół nakryty białym obrusem. - Krucyfiks i dwie zapalone świece. - Wodę święconą i kropidło (w przypadku braku wody święconej należy wlać zwykłą wodę i na początku kolędy poprosić księdza o jej poświęcenie). - Dzieci i młodzież przygotowują zeszyty od religii (lepiej przyznać się, że takowego się nie posiada niż tłumaczyć, że pożyczyłem koledze do przepisania i mi nie oddał bo i tak żaden ksiądz w to nie uwierzy).- Na drzwiach domu kredą piszemy K+M+B 2017 (lub 2018 ? w zależności od tego czy wizyta duszpasterska przypada przed lub po 6 stycznia) ? jest to widoczny znak dla księdza, że w tym domu/mieszkaniu mieszkają katolicy i pragną go przyjąć po kolędzie. - Brak możliwości złożenia ofiary na potrzeby Kościoła nie może być w żadnym wypadku powodem nieprzyjęcia księdza po kolędzie. - Rodzina, która notorycznie nie przyjmuje po kolędzie może być potraktowana jako niepraktykująca lub nawet niewierząca. ale jaja http://archidiecezja.lodz.pl/~pabianice-maks-www/aktualnosci/koleda.html
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tradycja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wodę źródlaną, może cud się zdarzy...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Może lepiej dobry koniak, bo jeszcze się obrazi?
|
|
|
|
|
|
|
|