administ
Go
|
Ale beneficjentami tego chorego komuszego układu są lekarze, a reszta personelu nadal klepie biedę, ale to nie mój problem... Niewolnikom komuszym nie wolno dawać wolności, tylko pogłębiać komunę, wtedy dopiero są szczęśliwi i wiedzą co mają robić.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Należymisie nie potrafią samodzielnie kierować swoim życiem, ale doskonale potrafią wyciągać łapę po cudze.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, państwo musi dbać o zbiorową mądrość narodu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo zbiorowa mądrość jest nieomylna, aż do Ambergold.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Spoko badania, można jeszcze sprawdzać interwały, start, finisz - możliwości bez liku.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A mnie denerwuje i z tych nerwów zaczynam jeść szybciej
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/warszawiak-może-cierpieć-na-rzadką-chorobę-jego-organizm-sam-wytwarza-alkohol/ar-BBJaCD6?ocid=spartanntp - kiedyś o tym pisałem, ale ja nie o tym... Cyt.: "toksykolog Wayne Jones nie jest przekonany co do relacji nt. zespołu autobrowaru. Zwraca uwagę, że wytworzony w jelitach alkohol zostałby przetworzony w wątrobie, zatem chorzy nie mogliby "upić się" nim." - bredzi jak pierwszy lepszy "naukowiec", albowiem gdyby tak było, nie byłoby nigdy pijanych bo alkohol wychlany i alkohol wyprodukowany w jelitach znacznie szybciej się wchłania, niż może go zmetabolizować wątroba, dlatego wypuszcza go w krwiobieg i stąd upojenie alkoholowe! Ale że toksykolog z BBC tego nie wie, to aż się wierzyć nie chce skoro na biologii w ogólniaku chyba tego uczą, a jeśli nie to kiedyś uczyli.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to nie mój problem.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dopowiem nim ktoś się uprze, że alkohol wypity wchłania się już przez błony śluzowe ust, przełyku, żołądka, ale 80% wypitego alkoholu jest wchłaniane w jelicie cienkim i wrotną trafia do wątroby. Drożdże zaś produkujące alkohol bytują w jelicie grubym i tam jest wchłaniany też do "odgałęzień wrotnych", ale to takie niuanse.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
file:///storage/emulated/0/Download/gender_w_fizyce-600x521.jpg
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale zioło szwedzkie na alkoholu jest ponoć bezkacowe?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A ile trzeba wypić żeby się przekonać?
|
|