administ
Go
|
"Siła złego na jednego".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Churchill i Królowa Matka są tego przykładem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja za to mam słaby gen do picia.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ja też się w ojca nie wdałam
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na funkcjonowanie mózgu wspaniale wpływa 500+ na przelew, który wywołuje klasyczną euforię pij i popuszczaj pasa, a Polak mądry po szkodzie.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Wypadałoby zrewaloryzować, choćby razem z emeryturami (dobra okazja ),... ale chyba się wstydzą...
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
A zniesienie 500+ byłoby już teraz niehumanitarne. Wiele z dzieci majstrowanych pod tą jałmużnę mógłby dopaść głód.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wielką krzywdę zrobili Polsce i Polakom tym antyspołecznym programem. Ale zaczęli komuszyć PeOwiaki becikowym, darmowymi podręcznikami itp. tylko PiSiostwo ich sprytnie przebiło 500+
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A zniesienie 500+ byłoby już teraz niehumanitarne. Wiele z dzieci majstrowanych pod tą jałmużnę mógłby dopaść głód. Inflacja i tak to zeżre. A pomoc dla tych najbardziej potrzebujących nie jest aż tak dużym wyzwaniem w wydatkach budżetowych. To jest promil promila wydatków jakie trwonią na wdrażanie sprawiedliwości społecznej. Wbrew pozorom MOPSY całkiem dobrze działają, a lokalne społeczności doskonale są zorientowane komu należy pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Gdy chodzi o pomoc..!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wiadomo że nie chodzi o pomoc, a o przywrócenie godności pisowskiej.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A propos MOPSów to mam tu na własnym podwórku taką sytuację nie do rozwiązania. Mój baaardzo trunkowy wujek, taki wolny ptak, co to nazbiera złomu i kupi wino, przekopie komuś ogródek i kupi dwa wina, zrzuci komuś węgiel do komórki i kupi piwo i pętko kiełbasy, a ogólnie to sypia w jakimś pustostanie i kocha wolność (choć już parę razy za kratkami się znalazł za jakieś drobne kradzieże ) jest teraz na celowniku opieki społecznej. I OPS na siłę tego wujka odsyła do jakichś przytułków dla bezdomnych, a on regularnie im stamtąd zwiewa i wraca na stare śmieci. Już nawet u mnie po prośbie byli, żebym przemówiła wujkowi do rozsądku, żeby tam, u tego Brata Alberta został, ale ja uważam, że on, jako obywatel i to nieubezwłasnowolniony, ma prawo żyć tak, jak mu się podoba. Ale urzędnicy nie dali za wygraną i wciąż próbują wujka "upolować" i odesłać do noclegowni, bo im chyba psuje statystki
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I to jest szczęśliwy kapitalista, bo sam na siebie i swoje potrzeby potrafi obrotnie zarobić nie płacąc VAT-u...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale w takim przypadku, stado eliminuje takiego, co w konkursie zaradności społecznej nie bierze udziału.
|
|
|
|
|
|
|
|