administ
Go
|
Wiadomo: klima latem, ogrzewanie zimą, tylko żeby guzików nie pomylić...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
https://www.spidersweb.pl/2018/11/huawei-mate-20-pro-aparat.htmlW fajnym kierunku to zmierza. Już teraz jakość zdjęć powinna usatysfakcjonować niejednego zaawansowanego amatora, a to nie koniec, bo cały czas jest progres. Trzymam moją lustrzankę już tylko z sentymentu, bo na wycieczki i okoliczne spacery już mi się nie chce jej z szuflady wyciągać. Aparaty już dawno... Ale 40MP - niepraktyczne/2018. Chyba że pod inwestycje w nośniki danych + moce przerobowe foto-video edytorów to w sam raz.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Leica Triple camera: 40 MP (Wide Angle Lens, f/1.8 aperture) + 20 MP (Ultra Wide Angle Lens, f/2.2 aperture) + 8 MP (Telephoto, f/2.4 aperture), supports autofocus (laser focus, phase focus, contrast focus), supports AIS (Huawei AI Image Stabilization). Front Camera: Support 3D Depth Sensing Camera. 24 MP, f/2.0 aperture Width: 72.3 mm Height: 157.8 mm Depth: 8.6 mm Weight: Approx. 189 g https://consumer.huawei.com/uk/phones/mate20-pro/specs/
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Oczywiście odstaje od aktualnych samodzielnych aparatów. Smarkfon to jednak zawsze kompromis.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Jest taka zabawa, nastawia się aparat smartfona naprzeciw kota na "smile detection", taka pół łapka i obserwuje kto kogo przeczeka.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Przez wizjer jest paralaksa, a na ekranie smarthopne widać zdjęcie rzeczywiste...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Przez wizjer jest paralaksa, a na ekranie smarthopne widać zdjęcie rzeczywiste... O ile słonko nie przyślepi to ładnie widać - jak to z ekranami. Potem trzeba podkręcać a i tak... W aparacie jest to samo, ale można się wspomóc wizjerem z paralaksą lub bez. Ja np. mam raczej bez.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na razie do zastosowań stricte profesjonalnych rządzi lustrzanka czy też bezlustro, w każdym razie wymienna optyka. Ale to co się dzieje w postępie smartfonowym, to jest przeskok choćby nie wiem jak zaklinać rzeczywistość. Foty są naprawdę bardzo dobrej jakości, a filmy HD nigdy wcześniej nie były możliwe dla przeciętnego Kowalskiego i to w tak małym poręcznym urządzeniu. A co do zoomu cyfrowego, to pracują nad tym https://komorkomania.pl/36036,smartfon-aparat-zoom-peryskop
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mnie tam w zupełności do zdjęć starcza komórka, ale jak kto lubi lustrzanki, to mnie to wcale nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja wolę aparat niż komórkę... Stare pokolenie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Robią tych zdjęć i filmów na każdym kroku full, a potem nie ma komu ich oglądać. Ja dostałam płytę po weselu szwagra syna (byliśmy na tym weselu w Warszawie) i nawet nie chciało mi się jej oglądać... Na ostatnim weselu, co niedawno byliśmy, to cały czas dwóch kamerzystów nagrywało... I jak tutaj się potknąć w tańcu...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|