Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5193522 razy)
|
Zyon
|
Ech ci naukowcy, ciekawe czy niedlugo samo spojrzenie na kogos zarazi. 2 metry od siebie..
Gdzies czytalem jakis komentarz "moge sie cala noc stukac ze swoja baba, ale na podworku musimy byc 2 metry od siebie"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Ech ci naukowcy, ciekawe czy niedlugo samo spojrzenie na kogos zarazi. 2 metry od siebie..
Gdzies czytalem jakis komentarz "moge sie cala noc stukac ze swoja baba, ale na podworku musimy byc 2 metry od siebie"
A jak Ja pojechałam z mężem do Kauflandu i musieliśmy wziąć 2 wózki. I zachować odstęp.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mysle, ze kretynizm rzadzacych to dla nas wieksze zagrozenie od tego kolanoswirusa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Mysle, ze kretynizm rzadzacych to dla nas wieksze zagrozenie od tego kolanoswirusa Brak logiki .
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A skąd. Nasz prezydent dostał specjalne podziękowania od WHO za wprowadzenie ograniczeń. Zawsze mówiłem ze nasz pączuś ma jaja
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
... musieliśmy wziąć 2 wózki. I zachować odstęp. ... Oto chodzi, że na zewnątrz mieszkania jest strefa "zapowietrzona". W strefie zapowietrzonej należy przemykać chyłkiem i pojedynczo i tylko wtedy gdy to jest niezbędne. Normalnie jestem fanem zakupów "parami" gdy do kolejka przed sklepem na godzinę, a w sklepie może być jednocześnie 12 osób. Mało, że pochłaniają 2 osoby z pojemności to jeszcze "przyspieszają" cały proces "bo nad każdą rzeczą w sklepie trzeba się naradzić". Prawie równie sprytne jest wiszenie w sklepie na telefonie, mało że jak gada to rozpyla wokół mikrokropelki to doskonale marnuje czas tych w kolejce na zewnątrz. Czasami się to ociera o sabotaż "bo zarządzenie jest głupie, a mi wolno więc niech reszta cierpi bardziej by odczuć, że zarządzenie jest głupie".
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
... musieliśmy wziąć 2 wózki. I zachować odstęp. ... Oto chodzi, że na zewnątrz mieszkania jest strefa "zapowietrzona". W strefie zapowietrzonej należy przemykać chyłkiem i pojedynczo i tylko wtedy gdy to jest niezbędne. Normalnie jestem fanem zakupów "parami" gdy do kolejka przed sklepem na godzinę, a w sklepie może być jednocześnie 12 osób. Mało, że pochłaniają 2 osoby z pojemności to jeszcze "przyspieszają" cały proces "bo nad każdą rzeczą w sklepie trzeba się naradzić". Prawie równie sprytne jest wiszenie w sklepie na telefonie, mało że jak gada to rozpyla wokół mikrokropelki to doskonale marnuje czas tych w kolejce na zewnątrz. Czasami się to ociera o sabotaż "bo zarządzenie jest głupie, a mi wolno więc niech reszta cierpi bardziej by odczuć, że zarządzenie jest głupie". Dokładnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
My byliśmy dzisiaj nad Wisłą, nałapać kleszczy po krzakach. Piękny dzionek był, ale fakt, że tak jakoś dziwnie jest. Na szczęście psiarnia nas nie zatrzymała, ale zdaje mi się, że oni guzik mogą, bo nie ma stanu wyjątkowego. I jeszcze tak mi się zdaje, że tak każdy bierze tę sytuację z połykiem, bo prawie wszystkie kraje mają tak samo.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Z linka: - Rada Ministrów wydała 31.03 2020 rozporządzenie precyzujące nakazy i zakazy
- Policja twierdzi, że to są nakazy i zakazy porządkowe podlegające karze (mandat za ich złamanie) na podstawie art. 54 Kw.
Tylko że w ustawie o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych NIGDZIE NIE JEST NAPISANE: "Kto nie wykonuje nakazów lub wykonuje czynność zakazaną, określoną na podstawie rozporządzenia RM, jest karany grzywną (itp)." Tylko wówczas bowiem - patrząc, co jest zakazem lub nakazem w rozporządzeniu RM - moglibyśmy wiedzieć, czy nasz czyn spełnia opis (znamiona) takiego wykroczenia, czy nie" - podkreślił polityk. O tak !!!, prawnicy są solą Ziemi. Nawet każdy głupi wie, że mandat to propozycja, a nawet jak nie wie to PROPONUJĄCY mandat zawsze mu o tym przypomina. Kto ma swoje racje zawsze może je przedstawić w sądzie, pewnie przez SKYPE'a LoL
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zyounu , zaczynasz mnie wkurzać A to zapraszasz na strych a to do lasu. Drobiazg ! 200 km do Ciebie. Ale bys sie zdziwił jak bym Cie nawiedziła.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ale bys sie zdziwił jak bym Cie nawiedziła.
((ironia))Doskonały antyrządowy pomysł !!! Przez święta w stanie epidemii każdy odwiedza jedną osobę znaną dotychczas tylko z internetu pod warunkiem, że odległą minimum o 200km. > Razem obalimy ten zły rząd! ((/ironia))
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja wiem , po co to wszystko. Aby wyzwolić w ludziach KREATYWNOŚĆ !! O to w tym wszystkim chodzi. Czyż nie jestem genialna?? Rozszyfrowałam wszystko. A teraz fiesta.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może i racja, wczoraj przesadzałem rośliny na balkonie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|