Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5178673 razy)
|
Gavroche
|
Bo starsi ludzie mają "mało stymulujące środowisko", wtedy faktycznie nie mnożą sobie możliwości umysłowych i dziadzieją. Może normy społeczne wpychają ich w marazm? Taka kolorowa kurtka, co też mama! Tatuaż i dredy? Skakanie na bungee, to nie bezpieczne! Żaglówki? Tato, a twój artretyzm? Wyjazd na safari? Na dzieci byście nam dali... Nasz Admin, Dasna, Ty czy ja pewnie dziadziejemy wolniej, i pewno sporo ludzi też tak ma. Mam nadzieję.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie wiem. Odżywianie na pewno ma kolosalne znaczenie, ale nie jest jedyną zmienną. Za dużo widziałem w szpitalu chorych we wszystkich przedziałach wiekowych, wzrostowych, wagowych, zawodowych, sportowych, dosłownie wszystkich. A co do demencji, to znam takich (80 lat i więcej) co łoją alko w ilościach hurtowych i spoko można się z nimi dogadać, oczywiście wtedy jak są trzeźwi. I znam, a właściwie znałem osoby, które już po 60-ce traciły pamięć lub łapały inne choroby układu nerwowego bez wcześniejszego chlania, obżarstwa, głodzenia jakimiś patologicznymi dietami...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie ma sztywnych reguł, każdy jest inny...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie aż tak, na bank jest wspólny mianownik, tylko zmiennych bardzo dużo.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Alkohol na diecie wysokowęglowodanowej średniobiałkowej jest bardzo prozdrowotny, nawet w ilościach hurtowych - wszystko zależy wyłącznie od zagrychy... Tak samo jak marihuana - papierosy powinny być dostępne jak zwykłe tytoniowe - zaraz kupę chorób by się ludziska pozbyły, problem w tym, że "nie można dopuścić do sytuacji w której obywatel od władzy ludowej wie lepiej, co dla niego dobre i sam może o tym decydować."
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A czym coś bardziej jest wskazane, tym bardziej zakazane..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ostatnio gdzieś czytałem, że drób karmią świeżą marihuaną zamiast podawania antybiotyków. Kury strasznie szczęśliwe...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Trawka/haszysz przyjmowane doustnie dają bardzo ciekawy efekt.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I żeby tam nikt nie sugerował, że "młody Kwach" propaguje narkotyki, bo ja tylko stwierdzam fakty... Są zdrowe i leczą, jeśli się stosownie z nimi postępuje.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Żułem i kokę i betel, ciekawe alkaloidy, no ale fakt, lepiej o tym nie gadać, bo legalnie to możemy tylko kawkę pod papieroska.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No, no.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Trawka/haszysz przyjmowane doustnie dają bardzo ciekawy efekt. Jakoś nigdy nie miałem okazji. Kumpel mi tylko mówił, że jest lepiej jak po alko, bo kaca rano nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zupełnie inna "faza". Ale nadużywana, podobnie jak alkohol, trawka daje rano syndrom dnia poprzedniego, a nadużywana przez wiele lat, robi niezłe "dziury w głowie". Jak Tomasz mówi, używana jako ziółko, w małych ilościach w stylu jeden "puff" z wieczora, relaksuje, polepsza sen, apetyt i wrażliwość, np. odbiór muzyki czy empatię, zwiększa potrzebę bliskości i intymności, bardzo fajna sprawa. Ale znam ludzi, z którymi już trudno się porozumieć, tak odlecieli w stronę zachodzącego słońca. Co ciekawe, ma wiele zastosowań w polepszaniu wydajności, również w sporcie, mimo potencjalnie negatywnego wpływu na płuca, kolarze na przykład stosują przed snem, nawet podczas etapów wyścigu. Rikszarze w Indiach palą "zawodowo", również spożywają w formie batoników z trawki, mleka w proszku i masła.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tylko bez cudów bo Marley'owi i innym gwiazdom pomogło, do czasu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tylko bez cudów bo Marley'owi i innym gwiazdom pomogło, do czasu. Jasne, przecież mówię; to nadal silny narkotyk, mimo, że lekarstwo. Niestety obecnie panuje moda na zerojedynkowość, jedni by się zajarali na śmierć, bo przecież trawka nie szkodzi, a inni się boją, jakby jeden skręt miał sprowadzić diabła na Ziemię.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|