|
|
admin
Administrator
Full Member

wiadomoci: 12952
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
|
Elektroniczna smycz -będzie jak na marsie
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Full Member

|
No przecież, a wszystko "w trosce o klienta"... 
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Full Member

|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobre...  "Żółta rasa zaleje świat"...Ponoć, kiedyś ktoś tak przepowiadał... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
Full Member

Pe: 
wiadomoci: 13592
|
Było ZSRR, potem Ukra, teraz Trochę wróci Rosja. Język to lekki galimatias. Tzw. surżyk.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
Full Member

Pe: 
|
Rów wykopany - rów zasypany (prawie). Uczcie się morawieckiego & Co. Tak szybko kopią/zasypują. 
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Było ZSRR, potem Ukra, teraz Trochę wróci Rosja. Język to lekki galimatias. Tzw. surżyk.
Surżykiem zwykle posługują się ludzie słabo lub niewyksztalceni. Jest charakterystyczny dla bazarów i wsi. Spytalam sie kiedyś ,gdzie tak naprawde można usłyszeć czysty ukraiński. Okazało sie ku mojemu zaskoczeniu, że wcale nie we Lwowie jak myslałam a w.... Połtawie.  Zreszta to miasto jedno z ładniejszych na Ukrainie. ( nie wiem czemu teraz wszyscy pisza " w Ukrainie" , ale niech tam, bo prof. Miodek stwierdził , że obie formy sa poprawne). Byłam tam na 3 dniowej Konferencji Chirurgii Plastycznej i troche mnie powozili i poopowiadali o mieście.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Surżykiem zwykle posługują się ludzie słabo lub niewyksztalceni. Jest charakterystyczny dla bazarów i wsi. Spytalam sie kiedyś ,gdzie tak naprawde można usłyszeć czysty ukraiński. Okazało sie ku mojemu zaskoczeniu, że wcale nie we Lwowie jak myslałam a w.... Połtawie.  Zreszta to miasto jedno z ładniejszych na Ukrainie. ( nie wiem czemu teraz wszyscy pisza " w Ukrainie" , ale niech tam, bo prof. Miodek stwierdził , że obie formy sa poprawne). Byłam tam na 3 dniowej Konferencji Chirurgii Plastycznej i troche mnie powozili i poopowiadali o mieście. Aha, ale cała Konferencja odbywała się po rosyjsku. Bankiet potem też.  No, cóz chirurdzy za kolnierz nie wylewali. I pili po rosyjsku i bełkotali też. 
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Full Member

|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
Full Member

Pe: 
|
Sankcje morawieckiego & co działają. Za chwilę "uratują" nas pośrednicy morawieckiego & co. Ale to nie są tanie rzeczy... 
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Hamerykańce zabroniły płacić w rublach, to zarządcy Polską te rozkazy wykonują. Wcale się nie zdziwię, że będziemy kupować ruski gaz od Niemiaszków i Madziarów. 
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
|
Kneblolandzki ekologiczny gaz z "rury2". Ale po wojnie, bo bedzie super drogo...
|
|
|
|
|
|
|
|