|
vvv
Full Member

wiadomoci: 10096
|
moje osobiste zdanie Acz to raczej z gatunku " czarnowidztwo", a nie z gatunku " explore opportunities". 
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member

wiadomoci: 1915
|
Jeszcze tego brakowało Polsce i Polakom! Właśnie tak! Tego brakuje Polsce i Polakom! 
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie ma na kogo głosować, komuch komuchem komucha pogania, a społeczeństwo zachwycone dochodem gwarantowanym za dziecko.  I żeby nie było, że uprawiam czarnowidztwo, tylko niech się już więcej Zandberg i prawdopodobnie większość Polaków nie dziwi, że zarabiają mniej w fabrykach niż sąsiedzi za Odrą.  Nie, to nie jest spisek ani wina Niemców, Rosjan i całej Unii, to tylko czysta ekonomia. 
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
https://www.spidersweb.pl/2019/01/andrzej-duda-zmiany-klimatu.html - tak - "naukowcy" od "ocieplenia klimatu" to takie same przekupne "nieuki", jak ci od "szkodliwości zwierzęcych nasyconych kwasów tłuszczowych".  Wystarczy przeanalizować choćby karbon - piąty okres paleozoiku, aby wysnuć wnioski następujące: głównym producentem tlenku węgla(IV) obecnie są bakterie, których w pierwszym okresie karbońskim nie było, dlatego botaniczne resztki nie rozkładały się, a zaczęły tworzyć pokłady węgla kamiennego. Nastąpił w drugim okresie karbońskim gwałtowny wzrost tlenu i spadek węgla w atmosferze, dzięki temu nastała epoka lodowcowa i tyle. Reducenci pojawiają się masowo w początku permu i klimat się stabilizuje. Wnioski: aby nie dopuścić do ocieplenia klimatu należy przygotować bank reducentów (na wszelki wypadek, aby odtworzyć szybko "populację" - gdyby poszło coś nie tak), podtruć selektywnie reducentów, co przy dzisiejszej technologii nie stanowi żadnego problemu i czekać na "zimę epoki".  To całkiem proste i logiczne rozwiązanie, ale ja na szczęście się tym nie zajmuję.  I to jest wyłącznie moje zdanie, jakby co. Więc nie trzeba brać go na poważnie. 
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Full Member

wiadomoci: 12759
|
Szanowni Koledzy, żal, ze nie ma Was w Sejmie.  Pierwszy sort dałby im popalić.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Full Member

|
głównym producentem CO2 obecnie są bakterie, których w pierwszym okresie karbońskim nie było, dlatego botaniczne resztki nie rozkładały się, a zaczęły tworzyć pokłady węgla kamiennego. Na Pudelku by przeszło. 
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze, bo to jak opublikują w "Nature" przez "naukowców" z dla przykładu Kalifornijskiego Uniwersytetu Technologii, albo jakiego innego Stanfordu, to zaraz będą piać - "jakie to mądre", a nie na pudelkach komentować.  Uniwersytet Tsinghua - nie ma takiej renomy, jakby co...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, "ja to znam na pamięć!" 
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Full Member

|
Z komentarzy pod artukułem... Wczorajszy dzień to największy sukces "polskiej" dyplomacji od 100 lat. W jeden dzień staliśmy się wrogiem Chin i Iranu. 
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale "dobra zmiana" twierdzi co innego!
|