Autor
|
Wtek: Dieta Optymalna a Zywienie Optymalne - studium przypadkow [PELNE ZANURZENIE] (Przeczytany 62903 razy)
|
anakin
Go
|
Czolem! Jestem na diecie J. Kwasniewskiego juz pare lat, a nadal czuje, ze ledwie liznalem to "z czym to to sie je".Niby znana jest mi tresc wszystkich wydanych w Polsce ksiazek, publikacji na stronie Doktora i watkow na tym forum, ale to wciaz zbyt maloe... jak dla mnie. Ale, hej!, wiem, ze sa tu osoby zaznajomione z DO/ZO znacznie dluzej ode mnie, wiec moze uzykam odpowiedzi na ( chociazby niektore) brakujace informacje? Ne daja mi spokoju nastepujace pytania... 1. Czy poza nowotworami sa inne przypadki, w ktorych nalezy ograniczyc do minimum spozycie bialka?
2. Czy stosunek B : W jak 1 : 1,5 ma prawo w jakims szczegolnym przypadku zaistniec na DO, czy jest to jedynie opcja zarezerwowana dla ZO?
3. Czy proporcja B : W jak 1 : 1,5 powinna byc brana pod uwage tylko przy budowaniu masy miesniowej - by ilosc bialkowego budulca nie byla przesadna - czy rowniez bez "silowni" ma to sens (np. 50 gB : 75 gW)?
4. Ktory model zywienia najbardziej rujnuje zdrowie - ubogopastwiskowy czy korytkowy? A moze pastwiskowy?
5. Choroby z ktorej grupy - miazdzycorodnych (ubogie pastwisko i koryto) czy anty-miazdzycowych (pastwisko) - najdluzej i najtrudniej (o ile w ogole) sie leczy?
6. Przy jakich chorobach "pacjent" potrzebuje duzych ilosci bialka juz na samym starcie DO, aby odbudowac wyniszczony ogranizm? Czy dotyczyczy to jedynie ubogiego pastwiska (przemiana glukozy droga pentozowa)?
7. W jakich przypadkach mozna stwierdzic, ze w organizmie wystepuje z cala pewnoscia ogolna przewaga ukladu sympatycznego lub parasympatycznego, a nie tylko czesciowa tu i tam?
8. Czy przy chorowaniu spowodowanym ubogim pastwiskiem mamy do czynienia zawsze z ogolna przewaga ukladu parasympatycznego i przemiana glukozy w cyklu pentozowym w calym organizmie?
Z gory dziekuje za wszelkie merytoryczne odpowiedzi!
Pytanie 9.Czy w przypadku czlowieka miazdzyca (dowolna) ma szanse zaistniec na diecie ubogopastwiskowej czy jest to raczej malo realne? Pytanie 10.Jak wiadomo Doktor podzielil typy zywienia i choroby im towarzyszace odpowiednio na: pastwiskowe, ubogopastwiskowe i korytkowe. Nie trzeba znac skladu diety osoby otylej z wysokim poziomem kwasu moczowego, by domyslec sie, ze winne jest "zywienie korytkowe". Podobnie u chorego z wysokim OB nie potrzeba znac jego diety, by wiedziec, ze za jego stan odpowiada "zywienie pastwiskowe". Tak samo przy hipermagnezemii bedzie to "pastwisko". Z kolei przy hiperlipidemii - "korytko". O jakich jeszcze innych obiektywnych "wskaznikach" wiecie odciazajacych od zaglebiania sie w sklad diety? Przychodza Wam na mysl moze jakies obiektywnie wskazujace na zywienie ubogopastwiskowe? Pytanie 11.Widzial kto osobe chorujaca na miazdzyce, lecz bez widocznej nadwagi? Pytanie 12. Ogladalem dzis nowe odcinki po wakacyjnej Sondy2 i przy odcinku "o zakochaniu" zdalem sobie sprawe, ze przypadlosc ta pobudza uklad sympatyczny, a hamuje parasympatyczny, na co zreszta wskazuja objawy, nieprawdaz?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Podwyższony poziom prolaktyny ze dwa tygodnie się utrzymuje podobno u podatnych po takich zabawach. Znaczy kto jest podatny, mowisz o podatnych onanistach?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Raczej o labilnym układzie endokrynnym. Wytrysk powoduje trwałą zmianę w sytuacji hormonalnej, co ma oczywiste znaczenie biologiczne. Jednak u tak złożonych istot, jak ludzie, do czystej biologii dochodzi psychologia. Autozabawy są gorsze od seksu z partnerem, bo mniej złożony bodziec, nie do końca pociąga za biopsychiczny "spust", w efekcie wzorzec hormonalny jest "rozjechany". Ale to teoria.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
A w praktyce to każdy wie, że onanizm powoduje porost włosów na dłoniach
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I grzybicę paznokci...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Autozabawy są gorsze od seksu z partnerem, bo mniej złożony bodziec, nie do końca pociąga za biopsychiczny "spust", w efekcie wzorzec hormonalny jest "rozjechany". Ale to teoria. No raczej i na szczescie. W sobote na pilce znajomy mi opowiadal, ze jego kuzyna rzucila laska, to kupil sobie taka rure z gumowa wagina na koncu i duzo przyciskami na tej rurze, regulowane obroty, posuw itp. Do tego na drugim koncu rury jest przyssawka, ktora pozwala rure przyssac do sciany w kabinie prysznicowej. Chlopak wydal 300zl na te rure i jest podobno zachwycony, bo 3 stowki to go laska kosztowala miesiecznie i jeszcze wybrzydzala, nie chciala go dopuscic etc a teraz mowi, ze jest super, uprawia seks codziennie kilkanascie razy i w ogole odprezony
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
I grzybicę paznokci... Tak, bo Wielki Stwórca, którego dziełem jest wszystko w Uniwersum i na Ziemi, śledzi onanistów i ich karze, słyszałem, że nawet ślepotą.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Autozabawy są gorsze od seksu z partnerem, bo mniej złożony bodziec, nie do końca pociąga za biopsychiczny "spust", w efekcie wzorzec hormonalny jest "rozjechany". Ale to teoria. No raczej i na szczescie. W sobote na pilce znajomy mi opowiadal, ze jego kuzyna rzucila laska, to kupil sobie taka rure z gumowa wagina na koncu i duzo przyciskami na tej rurze, regulowane obroty, posuw itp. Do tego na drugim koncu rury jest przyssawka, ktora pozwala rure przyssac do sciany w kabinie prysznicowej. Chlopak wydal 300zl na te rure i jest podobno zachwycony, bo 3 stowki to go laska kosztowala miesiecznie i jeszcze wybrzyszala, nie chciala go dopuscic etc a teraz mowi, ze jest super, uprawia seks codziennie kilkanascie razy i w ogole odprezony Żeby jeszcze ta rura potrafiła gotować....
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Autozabawy są gorsze od seksu z partnerem, bo mniej złożony bodziec, nie do końca pociąga za biopsychiczny "spust", w efekcie wzorzec hormonalny jest "rozjechany". Ale to teoria. No raczej i na szczescie. W sobote na pilce znajomy mi opowiadal, ze jego kuzyna rzucila laska, to kupil sobie taka rure z gumowa wagina na koncu i duzo przyciskami na tej rurze, regulowane obroty, posuw itp. Do tego na drugim koncu rury jest przyssawka, ktora pozwala rure przyssac do sciany w kabinie prysznicowej. Chlopak wydal 300zl na te rure i jest podobno zachwycony, bo 3 stowki to go laska kosztowala miesiecznie i jeszcze wybrzyszala, nie chciala go dopuscic etc a teraz mowi, ze jest super, uprawia seks codziennie kilkanascie razy i w ogole odprezony Żeby jeszcze ta rura potrafiła gotować.... Moze sa wersje z kuchenka, piekarnikiem i internetem, nie wiem, musialbym zapytac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
anakin
Go
|
"E tam". Albo nie dostrzegam logicznego zwiazku w tym wyznaniu. Bo nie wiem jak admin (roznie to bywa), ale ja bylem co najmniej raz zakochany na zaboj (narkotyczna milosc) , czyli tak prawdziwie w kogos "wpojony"(i faktycznie po 2 latach, to juz absolutnie gasnie). W kazdym razie, masturbacja tu w niczym nie przeszkodzila. Ani nie uniemozliwila zakochanie, ani w trakcie zwiazku nie spowodowala "odkochania". Natomiast w "stanie zakochania" ewidentnie jeszcze mniej i rzadziej jadlem (ona zreszta tez), stad tez konkluzja, iz "stan zakochania" = +sympatyczny a -parasympatyczny. Czyli zakochanie pomaga zgubic nadmiar kg.
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Ogólnie pod wypływem egzogennej fenyloetyloaminy (PEA) wzrasta zapotrzebowanie na składniki odżywcze bo organizm więcej wykorzystuje zasobów (patrz: miks selegilina + PEA)
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|