Autor
|
Wtek: (...)A wreszcie rzekli Elohim: uczynmy czlowieka na Nasz obraz, podobnego Nam! (Przeczytany 69052 razy)
|
Gavroche
|
I faktycznie podobni do ludzi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Jedyną hipotetyczną możliwością jest, że Obcy w jakiś sposób zrobili nas "na obraz i podobieństwo" i dlatego mogliby być nieodróżnialni od nas, inaczej - nie ma mowy. No ale to chyba oczywiste, zrobili to Igigowie na polecenie Annunakow, mowia o tym wyraznie pisma sumeryjskie. Pierwsze wersje byly niezbyt udane, nie trzymaly moczu, mialy problemy z nerkami i nie mogly sie rozmnazac. Potem to poprawiono. Sadzisz, ze to bajania "naprutych winem i upalonych zielskiem kolesi?" Sumerow, ktorzy jak wszyscy starozytni mieli hopla na punkcie budowania "swiatyn" i wymyslaniu bezsensownych "bajek" do przekazywania ich potem przez stulecia? Prawo Lebiegi nawet temu przeczy Soma w lesie rośnie a ty wspominasz o zielsku. Odsyłam do Rygwedy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Soma się teraz młodzieży bardziej z grą komputerową kojarzy. Postęp i osiągnięcia...
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Nie znam tej gry. Możesz podać tytuł?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie się kojarzy z "Nowym wspaniałym światem" Huxleya. Nawiasem mówiąc podobno splagiatował w nim dwie powieści polskiego pisarza.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O Kwaśniewskim też tak gadali tylko odwrotnie... Dopiero jak opinię Lutz'a przeczytali, to ucichło o plagiatach na dobrychdzieciach, a nawet o Lutz'u Tak dla przypomnienia - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=802 - piękna cenzurka! W zasadzie mógłbym pozwać wiki za tego paszkwila - https://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Kwa%C5%9Bniewski , ale to tylko świadczy o tych wikiwegusach, a Doktorowi i mnie to rybka. Przypominam, że w opinii PAN podpisanej przez 30-tu profesorów, też żaden o takiej diecie nie słyszał! Więc oczywistą oczywistością jest, że Doktor to wielki odkrywca...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ech, bo w istocie cienka jest granica między inspiracją a zgapianiem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na pewno "przez nieuwagę zapomnieli" dodać, że: "dr Jan Kwaśniewski jest lekarzem medycyny, absolwentem Wojskowej Akademii Medycznej w Łodzi - rocznik 1961. Specjalizował się w medycynie fizykalnej, ale głównie zajmował się dietetyką. W swojej specjalności opracował metodę leczenia prądami selektywnymi, która okazała się bardzo skuteczną metodą leczenia wielu chorób. Ponad 35 lat temu opracował i wypróbował oparty na prawach obowiązujących w naukach ścisłych optymalny model żywienia człowieka zdrowego, nazwany przez autora Żywieniem Optymalnym, oraz metody żywienia i postępowania w stanach chorobowych nazwane przez autora Dietą Optymalną". http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&cat=3
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ach i jeszcze te nieszczęsne prądy . Ile to człowiekowi krwi napsuli ,by tylko uznać ,że prądy nie szkodzą
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Szkoda wracać do tego tałatajstwa, bo zdrowie ważniejsze...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Przypominam, że w opinii PAN podpisanej przez 30-tu profesorów, też żaden o takiej diecie nie słyszał! Pamiętam dokładnie (tekst był zamieszczony w DZ), trzydziestu uczonych na jednego lekarza. Dało mi to wtedy mocno do myślenia, że coś jest na rzeczy skoro tak się przerazili. I jeszcze pamiętam Religę, jak w którymś wywiadzie mówił - a widział Pan otłuszczone serce? Bo ja wielokrotnie. Nie kumali proporcji, nie znali zależności między GSO i jeżeli teraz czytam, że Doktor nic takiego nie wymyślił, bo to wszystko w biochemii jest, to życzę powodzenia i mam nadzieję, że za dużo haczyków na tacy nie podasz, bo do utrzymania zdrowia nie są nikomu potrzebne, a do Nobla i kradzieży intelektualnej jak najbardziej.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wtedy pierwszy raz zacząłem Tatę truć, aby dał sobie wreszcie spokój i wreszcie zaczął wypoczywać, ale nic z tego, dopiero w 2005r. mi obiecał, że po siedemdziesiątce wreszcie odpuści! A i tak ostatni raz wystąpił publicznie 10-go kwietnia 2010r. i nie powinien tego robić, ale powstrzymać nie mogłem. Ciężko jest wzniosłej osobie choć szczyptę egoizmu zaszczepić niestety, .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Cóż począć, to było jego całe życie i ciężko nagle coś takiego porzucić, tym bardziej że nie mówimy o karierze etatowego lekarza w przychodni, tylko o jednym z największych dla ludzkości odkryć naukowych - bo czy jest coś ważniejszego dla człowieka jak zdrowie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|