Strony: 1 [2] 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: Brazylijskie jiu jitsu a dieta optymalna . (Przeczytany 124363 razy)
|
Gavroche
|
Targanie żelastwa to nie moja bajka a w sporcie ktory uprawiam jest duży wydatek energi dlatego chciałbym tak dobrać dietke zeby nie chudnąc a i nawet podpalać te kilka kg . Skoro zachwiań stosunek B:T:W tylko bede jadł troche wiecej to dowie jest dieta optymalna czyż nie ? A co do startych chrząstek w stawi kolanowym czy ktoś miał podobny problem ? Czy mozna odbudować chrząstki ? Panujący tu łaskawie Admin, zrobił ponad 10kg masy mięśniowej, a nie można go podejrzewać o to, że nie był na ŻO. Jest gdzieś w starych postach o tym, tu na Forum. Słuchaj Anakina, a będziesz taki sam durny i chudy, na ŻO jak najbardziej zbudujesz co chcesz i jak chcesz, bo to elastyczna dieta dla zdrowych ludzi, ale to trzeba wiedzieć, a nie pitolić smutki. Twoje cele są jak najbardziej realne.
|
|
|
|
|
|
|
superkiel11
Go
|
Panujący tu łaskawie Admin, zrobił ponad 10kg masy mięśniowej, a nie można go podejrzewać o to, że nie był na ŻO. Jest gdzieś w starych postach o tym, tu na Forum. Słuchaj Anakina, a będziesz taki sam durny i chudy, na ŻO jak najbardziej zbudujesz co chcesz i jak chcesz, bo to elastyczna dieta dla zdrowych ludzi, ale to trzeba wiedzieć, a nie pitolić smutki. Twoje cele są jak najbardziej realne. Gavroche czy moglbys mi pomoc ustalic diete optymalna tak bym mogl podlapac troche miesnia ? Narazie moja dieta wyglada tak : Jak ide na trening to przed treningiem zjadam 2 cale jajka ( Jest to godzina 6 rano i nie mam za bardzo ochoty na nic większego do przekąszenia ) no i potem normalnie jak w kazdy inny dzien poza treningowy . I.Sniadanie 250g twarog 100g masla wartosc odzywcza 1538kcl B:40 T:150 W:13 I. Sniadanie Jajecznica 4jajka cale 50g cebuli 50g masla klarowanego 100ml Smietanki 50% Wartosc posilku 1320 kcl B:31 T:100 W:6 I. Sniadanie inna wersja 4 jajka cale ugotowane 100g watrobianka 50 majonez 100 smietanka 50% Wartosc posilku 1448 kcl B:41 T:136 W:5 I Sniadanie inna wersja 2cale jajka 3 zoltka 50g cebula 25g maslo klarowane 100ml smietanka 50% wartosc posilkow 1120 kcl B:27 T:92,5 W :6 II Przed praca Orzechy 40 g wartosc posilkow 206 kcl B:5 T:20 W: 11 III/ IV. Obiad /Kolacja ( przewaznie jem to samo na te dwa posilki ) 300g miesa mielonego wieprzowego 50g ser mozzarla 200g fasolki szparagowej zielonej(mrozona) 200g ziemniak 3jajka cale 40g smalcu 150ml smietanki 50% wartosc kaloryczna 2 posilkow 2015kcl B:74 T:188 W:6 III/IV. Obiad /Kolacja 360g Karkowka 200g fasolka szparagowa 60g cebula 80g smalec wartosci kaloryczne 2 posilkow 2086kcl B:70 T: 188 W: 10 III/IV. Obiad /Kolacja 260g salami 200g pomidor/ salata 40g slonecznik /siemie lniane 80ml smietanki50% wartosc kaloryczna 2 posilkow 2010kcl B:67 T:184 W: 5
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Targanie żelastwa to nie moja bajka a w sporcie ktory uprawiam jest duży wydatek energi dlatego chciałbym tak dobrać dietke zeby nie chudnąc a i nawet podpalać te kilka kg . Skoro zachwiań stosunek B:T:W tylko bede jadł troche wiecej to dowie jest dieta optymalna czyż nie ? A co do startych chrząstek w stawi kolanowym czy ktoś miał podobny problem ? Czy mozna odbudować chrząstki ? Panujący tu łaskawie Admin, zrobił ponad 10kg masy mięśniowej, a nie można go podejrzewać o to, że nie był na ŻO. Jest gdzieś w starych postach o tym, tu na Forum. Słuchaj Anakina, a będziesz taki sam durny i chudy, na ŻO jak najbardziej zbudujesz co chcesz i jak chcesz, bo to elastyczna dieta dla zdrowych ludzi, ale to trzeba wiedzieć, a nie pitolić smutki. Twoje cele są jak najbardziej realne. Potwierdzam.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Targanie żelastwa to nie moja bajka a w sporcie ktory uprawiam jest duży wydatek energi dlatego chciałbym tak dobrać dietke zeby nie chudnąc a i nawet podpalać te kilka kg . Skoro zachwiań stosunek B:T:W tylko bede jadł troche wiecej to dowie jest dieta optymalna czyż nie ? A co do startych chrząstek w stawi kolanowym czy ktoś miał podobny problem ? Czy mozna odbudować chrząstki ? Panujący tu łaskawie Admin, zrobił ponad 10kg masy mięśniowej, a nie można go podejrzewać o to, że nie był na ŻO. Jest gdzieś w starych postach o tym, tu na Forum. Słuchaj Anakina, a będziesz taki sam durny i chudy, na ŻO jak najbardziej zbudujesz co chcesz i jak chcesz, bo to elastyczna dieta dla zdrowych ludzi, ale to trzeba wiedzieć, a nie pitolić smutki. Twoje cele są jak najbardziej realne. Potwierdzam. A i jeszcze . Gavroche co klasa to klasa. Kocham Cię niezmiennie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I moja miłość płonie równym i jasnym płomieniem. To jak już się tak miło zrobiło, to odpowiem koledze Superkiel. Słuchaj, uważam, że ludzie się nie żywią cyferkami tylko jedzeniem. Więc przede wszystkim wywal te wyliczanki do śmieci, a zacznij jeść, by zaspokoić potrzeby organizmu. Jedz smacznie, to co lubisz z puli pokarmów ŻO, wtedy, kiedy czujesz głód (z potrzeby, a nie z nudów), do syta (co oznacza tylko zaspokojenie głodu) i przestań stale o tym myśleć, wyluzuj po prostu. Myślisz, że jak zjesz raz 20g za mało białka, a drugi za dużo o 30g węglowodanów, to co się stanie, ja myślę, że pójdzie na zdrowie. Jeśli chcesz mięśni, musisz dać im powód do wzrostu, więc jakiś trening siłowy trzeba wprowadzić; nie musi to być przerzucanie żelastwa, choć to najlepsza droga, może to być trening z masą ciała czy odpowiedni rodzaj sparingów z partnerem. Jeśli czujesz potrzebę jedzenia rano, to jedz, ale jeśli nie, to się nie katuj i nie martw treningiem na czczo, odżywianie to proces całodobowy, pojedyncze posiłki nie mają wielkiego znaczenia (podobnie jak trening to proces długofalowy, pojedyncza sesja z tego punktu widzenia, nie jest bardzo istotna). Jeśli zdecydujesz się jeść coś przed treningiem to śmietanka jest lepszym wyborem niż gołe jajka. Na patologie w strukturach stawowych najlepsza jest dieta bogata w substancje konieczne do regeneracji; białka (żółtka, skórki wieprzowe, salcesony), węglowodany na budulec (glikoproteiny i proteoglikany) oraz witamina C (papryka, owoce jagodowe, pietruszka) i energię (tłuszcz zwierzęcy) oraz ruch dostosowany do stopnia uszkodzenia (nie wiem czy grappling i nabieranie masy jest ok w tym przypadku, ortopeda sportowy powinien rozwiać wątpliwości). Oczywiście to moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać. Ta miła dziewczyna, która napisała powyższe posty, uprawia olimpijskie podnoszenie ciężarów, bierze udział zawodach, w dodatku zaczęła treningi w wieku, który dla wielu kobiet oznacza bawienie wnuków i łupanie w krzyżu, do tego jest biznesmenem działającym w dwu krajach i czasami trenuje z własnym synem, który się od niej może wiele nauczyć. A to wszystko na ŻO, oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
WSZYSTKO! Nie ma dwóch takich samych osób, z dwoma takimi samymi aktywnościami, warunkami życia itd.itp. Po to człowiek ma apetyt, rozum, i książki Doktora żeby jeść wg.nich. Cyferki są dla ortodoksów, którzy całe życie się męczą. Albo dla początkujących...
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Jakiego Doktora? Dr Witoszek? Reklama dźwignią handlu Między innymi.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Jakiego Doktora? Dr Witoszek? A jak już się tak domagasz, to Pani Doktor Witoszek dostała certyfikat od samego Doktora, więc chyba wie trochę więcej od Ciebie. I nie masz żadnego prawa, do kwestionowania decyzji Doktora, oraz wiedzy Pani Doktor. A najlepiej skończ tą darmową reklamę dla Pani Doktor, bo jesteś na nie swoim forum, i Admin może się zdenerwować. Masz swoje forum, tam ją reklamuj...
|
|
|
|
|
|
|
superkiel11
Go
|
Maniek jak sam powiedziałeś cyferki sa dla ortodoksyjnych albo początkujących i wlasnie jestem początkującym ktory nie chce popełnić błędów żywieniowych . Dzieki wielkie Gavroche za uświadomienie , od dzisiaj a moze bardziej od jutra jem wtedy kiedy zgłodnieje ,bez wyliczeń . Gdzies widziałem na forum ze nie chodzi o wyliczenia tylko o obserwacje swojego ciała , jesli chudniemy to zwiększamy korytko i tyle - nie wiem czy to prawda . Co do żółtek , salcesonu to jadam go multum , skórki świnskie bardzo rzadko ale to chyba dlatego ze niewiem jak je przyrządzić Dasna z całego serca gratuluje zapału i wyników w sporcie , tak trzymac . Do tego jeszcze dobre wyniki w biznesie , coraz bardziej sie przekonuje do diety optymalnej ktora jak widac na Pani przykładzie daje duzo energi .
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i nie bój się węglowodanów, nie gryzą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jakiego Doktora? Dr Witoszek? A jak już się tak domagasz, to Pani Doktor Witoszek dostała certyfikat od samego Doktora, więc chyba wie trochę więcej od Ciebie. I nie masz żadnego prawa, do kwestionowania decyzji Doktora, oraz wiedzy Pani Doktor. A najlepiej skończ tą darmową reklamę dla Pani Doktor, bo jesteś na nie swoim forum, i Admin może się zdenerwować. Masz swoje forum, tam ją reklamuj... Ty nie musisz mi mówić co ja mam robić. Jestem odpowiedzialną osobą. Ty piszesz złośliwie, wulgarnie, na blogu Teresy Stachurskiej polecałeś książkę dr Witoszek i niepotrzebnie przez to ją kupiłam. Stek bzdur i bajdurzenie, że ona leczy ofiary Diety Optymalnej dr Kwaśniewskiego. Jesteś fałszywy...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jakiego Doktora? Dr Witoszek? A jak już się tak domagasz, to Pani Doktor Witoszek dostała certyfikat od samego Doktora, więc chyba wie trochę więcej od Ciebie. I nie masz żadnego prawa, do kwestionowania decyzji Doktora, oraz wiedzy Pani Doktor. A najlepiej skończ tą darmową reklamę dla Pani Doktor, bo jesteś na nie swoim forum, i Admin może się zdenerwować. Masz swoje forum, tam ją reklamuj...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jakiego Doktora? Dr Witoszek? A jak już się tak domagasz, to Pani Doktor Witoszek dostała certyfikat od samego Doktora, więc chyba wie trochę więcej od Ciebie. I nie masz żadnego prawa, do kwestionowania decyzji Doktora, oraz wiedzy Pani Doktor. A najlepiej skończ tą darmową reklamę dla Pani Doktor, bo jesteś na nie swoim forum, i Admin może się zdenerwować. Masz swoje forum, tam ją reklamuj... Ty nie musisz mi mówić co ja mam robić. Jestem odpowiedzialną osobą. Ty piszesz złośliwie, wulgarnie, na blogu Teresy Stachurskiej polecałeś książkę dr Witoszek i niepotrzebnie przez to ją kupiłam. Stek bzdur i bajdurzenie, że ona leczy ofiary Diety Optymalnej dr Kwaśniewskiego. Jesteś fałszywy... Kto Maniek ? No popa i jeszcze przez niego książkę kupiłaś ,co za łotr .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sporo kupców na nie tam znalazł... http://www.stachurska.eu/?p=9218Pewnie profity ma... do spółki z Adamem... "maniek669 pisze: Grudzień 15, 2013 o 20:44 (...) ODKRYWCĄ jest dr JAN Kwaśniewski a nie Kwaśniewscy no i dr Ewa oczywiście z całym szacunkiem do TK i niewyobrażalnego lizusa G…e "
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Zapomniała co pisała , a szczególnie o zachowaniu sprawiedliwym na tym forum
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
WSZYSTKO! Nie ma dwóch takich samych osób, z dwoma takimi samymi aktywnościami, warunkami życia itd.itp. Po to człowiek ma apetyt, rozum, i książki Doktora żeby jeść wg.nich. Cyferki są dla ortodoksów, którzy całe życie się męczą. Albo dla początkujących... Cyferki napędzają popyt na kalkulatory.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie lubię udawać, że deszcz pada jak ktoś pluje...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pisałeś, że można mieć różne zdania, różne poglądy polityczne, ale tutaj na Forum nie powinno być wulgaryzmów, chamstwa i personalnie obrażających epitetów. Ale nie egzekwujesz tego...Pozwalanie na takie permanentne zachowania jest nieszanowaniem Użytkowników i własnego słowa...
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3
|
|
|