Autor
|
Wtek: Swędząca wysypka, która nie chce odejść (Przeczytany 79689 razy)
|
Gavroche
|
I nie zjadasz w samotności duszonych do płynności serduszek kurczaczych? Nie popijasz olejem słonecznikowym lub sokiem warzywnym z kartonika? Dziwne, myślałem, że tu wszyscy tak dbają o zdrowie fizyczne i psychiczne...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Serduszko się zdarzy odświętnie (gulasz), sok pomidorowy też- chętnie. Oleju tyle, co w surówce raz na tydzień czy dwa. Czy to już pod formułę 4S podchodzi?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
I nie zjadasz w samotności duszonych do płynności serduszek kurczaczych? Nie popijasz olejem słonecznikowym lub sokiem warzywnym z kartonika? Dziwne, myślałem, że tu wszyscy tak dbają o zdrowie fizyczne i psychiczne... To jest już highest level...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
z kartonika? Może bym się przejął "kartonikiem" jak ryba Einsteina, ale te "propagowane" zastrzyki dla kurażu jakby mnie zdemotywowały. Dla wyprostowania"faktu_medialnego", "kartonik"(soku wielo-warzywnego) to jest opcja po drodze, takie uproszczenie, sprawdza się zwłaszcza w kroku zastępowania "otrębów" i na lęki witaminowo-mineralno-błonnikowe. Nie mam nic przeciwko szklanym opakowaniom - jestem za, chyba że wychodzi wielokrotnie drożej i za to zawiera chemiczne ulepszacze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Nam smakuje najbardziej ten bio pomidorowy z Aldi, naprawdę niezły jak się już moje ogródkowe zapasy skończą.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Aż tak tematu nie zgłębiałam, ale widocznie są tam jakieś smakowite geny
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak na wszelki wypadek napiszę, że teraz ketchup "Włocławek" robi Łowicz, natomiast prawdziwy ketchup z KZPOW teraz się nazywa "Dworski". Oczywiście najlepszy pikantny do kiełbachy z żółtym serem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas na stole jest Hellmanss z korkiem niekapkiem - super wynalazek.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Dworski" jest super, ale to piszę tylko z lokalnej lojalności, bo każdy ketchup ma GMO, ale też i strasznie dużo likopenu, który jest "naukowo" strasznie super na nowotwory i serce. Ale jak coś się składa tylko z węgla i wodoru, do tego czterech niedomkniętych pierścieni "benzenowych" i kilku grup alkilowych, a łańcuch alkanowy jest niewysycony do końca wodorem, do tego jest wchłanialne, a nietrujące, to samo zdrowie, ale przy "formule 4es" (spróbuj spieprzyć sobie sam(a)) może zaszkodzić jak toksyna, a do tego może zakwasić... Dlatego bardzo dobrze, że zrobili z tego "E-160-cośtam" - nie pamiętam, bo nieistotne, a cała kategoria E-160 jest zdrowa, ale dobrze straszy podatnych, bo wiadomo, że jak "E" - to same toksyny... Idealny zestaw: kiełbasa, ser żółty i ketchup, w zasadzie posiłek pełnoporcjowy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja jestem kiełbasiarz, ale bez sera żółtego, za to keczup musi być, bo to u nas w domu "porcja owoców i warzyw".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A musztardy nie da się podpiąć pod WiO? Bo chrzan to chyba bez problemu
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Musztarda to tylko po obiedzie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Jako deser...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Musztarda jest antynowotworowa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne i odkwasza, bo z octu jest...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Do kiełby ze srem też dobra.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|