Autor
|
Wtek: Ostrzyce - 2017 (27-28 maja) (Przeczytany 137784 razy)
|
Jarek
Go
|
Dalej nudy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak sobie czytam kilka ciekawych książek i mam problem, bo jest dużo ciekawych informacji, ale nie wiem jak je uprościć na tyle, aby były zrozumiałe dla przeciętnego abiturienta. Mistrzem upraszczania jest Doktor, ale czy zechce mi podpowiedzieć ... W każdym razie kolagen*, jako główne źródło białka jest do bani, albowiem proporcja aminokwasów niezbędnych do całkowitego azotu, czyli E/T, która powinna wynosić co najmniej 2,02, wynosi tylko 1.05, a dla przykładu w wieprzowinie - 2,9, podrobach średnio pod 3, mleku kobiecym - 3,13, żółtku - 3, 24, a twarogu krowim aż 3,25! Ciekawe, co z tego wynika, bo nadmiar metioniny, tyrozyny i histydyny jest toksyczny... Coś mi się obiło o uszy, że komuś nadmiar sera żółtego zaszkodził, ale to ponoć z nadmiaru wapnia chyba? * nie mylić kolagenu z wywarem kostno-mięsnym, albowiem w nim E/T jest trochę wyższy niż 3. Jak wszystko już podasz, to w Ostrzycach nic nowego nie będzie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale może Wam wyśle pozdrowienia?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Lepiej przyjedź, bo to teraz jest A1, więc co za problem...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Lepiej przyjedź, bo to teraz jest A1, więc co za problem... Nie mogę, bo nie wypada tak abstynenta rozpijać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To zależy po czyjej stronie się będzie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tak sobie czytam kilka ciekawych książek i mam problem, bo jest dużo ciekawych informacji, ale nie wiem jak je uprościć na tyle, aby były zrozumiałe dla przeciętnego abiturienta. Mistrzem upraszczania jest Doktor, ale czy zechce mi podpowiedzieć ... W każdym razie kolagen*, jako główne źródło białka jest do bani, albowiem proporcja aminokwasów niezbędnych do całkowitego azotu, czyli E/T, która powinna wynosić co najmniej 2,02, wynosi tylko 1.05, a dla przykładu w wieprzowinie - 2,9, podrobach średnio pod 3, mleku kobiecym - 3,13, żółtku - 3, 24, a twarogu krowim aż 3,25! Ciekawe, co z tego wynika, bo nadmiar metioniny, tyrozyny i histydyny jest toksyczny... Coś mi się obiło o uszy, że komuś nadmiar sera żółtego zaszkodził, ale to ponoć z nadmiaru wapnia chyba? * nie mylić kolagenu z wywarem kostno-mięsnym, albowiem w nim E/T jest trochę wyższy niż 3. Jak wszystko już podasz, to w Ostrzycach nic nowego nie będzie... w ramach kryzysu, o chorobach może?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Akurat na chorobach to się kompletnie nie znam, bo od patologii są pigułki na receptę... Natomiast doradzić komuś jak ma odzyskać zdrowie, to i owszem, czasem mi się zdarzy!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dla opozycji pewnie tak
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale pól namiotowych w okolicy dostatek...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dla drugiego sortu żaden problem, tylko kto mi ten namiot rozłoży
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Tak sobie czytam kilka ciekawych książek i mam problem, bo jest dużo ciekawych informacji, ale nie wiem jak je uprościć na tyle, aby były zrozumiałe dla przeciętnego abiturienta. Mistrzem upraszczania jest Doktor, ale czy zechce mi podpowiedzieć ... W każdym razie kolagen*, jako główne źródło białka jest do bani, albowiem proporcja aminokwasów niezbędnych do całkowitego azotu, czyli E/T, która powinna wynosić co najmniej 2,02, wynosi tylko 1.05, a dla przykładu w wieprzowinie - 2,9, podrobach średnio pod 3, mleku kobiecym - 3,13, żółtku - 3, 24, a twarogu krowim aż 3,25! Ciekawe, co z tego wynika, bo nadmiar metioniny, tyrozyny i histydyny jest toksyczny... Coś mi się obiło o uszy, że komuś nadmiar sera żółtego zaszkodził, ale to ponoć z nadmiaru wapnia chyba? * nie mylić kolagenu z wywarem kostno-mięsnym, albowiem w nim E/T jest trochę wyższy niż 3. No to ile roboty zjeść skórkę wieprzową i popić rosołem? Wilk będzie syty i owca cała
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|