ania
Go
|
Witajcie Piszę do Was z (chyba) już ostatnim problemem jakim się borykam. Trądzik już niesamowicie przeszedł, blizny po trądziku także już schodzą bardzo ładnie Mianowicie chodzi o miesiączkę.. Zacznę od początku. Od małego moje stawy nie były w dobrym stanie, non stop coś wybijałam etc. i w sumie nie wiadomo było jak mam z tego wyjść. no i tak się mordowałam bo jeszcze Kwaśniewskiego i tych podobnych uzdrowicieli nie znałam Parę lat temu wyskoczył mega trądzik, jakieś czyraki i te inne rzeczy no i pani dermatolog - nie powiem starsza pani lecz widać miała wiedzę. Przepisywała leki to fakt, ale nie jakieś sterydy i te inne.. Mówiła także o wywarze z kurzych łapek! No i jadłam dobre to No ale takie leczenie nie dało żadnego efektu. Wtedy dała mi namiary na ginekologa, który miał mi przepisać leki antykoncepcyjne - po tym miało mi przejść i problem z trądzikiem i problem ze stawami. No i rzeczywiście tak było. W tamtym roku zdecydowałam się na przerwanie tych leków - chciałam zobaczyć jak sprawa ze stawami czy to powróci czy nie.. No i z cerą także. widać wszystko się unormowało, tylko, że z okresem coś nie ten teges.. Po odstawieniu leków, miesiączki dostałam jakieś 3(chyba, nie więcej) miesiące później - przed Sylwestrem.. No i od tamtego czasu znowu cisza.. Szczerze mówiąc nie chce iść znowu do ginekologa by ta przepisała znowu mi leki.. Tym bardziej, że ja nie jestem ''za'' lekami.. I teraz takie pytanie. Myślicie, że DO/ŻO pomogła by coś w tym kierunku? Jak nie to macie jeszcze jakieś pomysły? Myślałam nad jakimiś ziołami albo co Z góry dziękuje za pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Fajnie się to czyta, nawet po raz... enty...
|
|
|
|
|
|
|
ania
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ania
Go
|
Hm poczytałam. No fajna ta historia pani Teresy Powiedziałabym , że nawet podobna do mojej. Z tym, że ja nie miałam RZS bo miałam robione badania genetyczne więc wszystko na miejscu No i jak mówiłam wszystko wróciło do normy ze stawami. Ćwiczę siłowo i nie boje się niczego. Gorzej z tym okresem..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Jedz dużo żółtek, one mają cholesterol, który jest prekursorem hormonów płciowych. Ale to pod warunkiem, że będziesz przestrzegać zasad diety optymalnej. Bo mieszanie cholesterolu z węglowodanami nie wychodzi na zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się nie ma miesiączki, to się sika na test ciążowy, jak wychodzi pozytywny, to 500+ jak w banku albo krótki wypad do Niemiec lub Czech, a jak negatywny, to idzie się do lekarza, dostaje receptę, łyka parę dni z rzędu pigułki i po sprawie. Najlepiej poprosić o lutenyl, bo jest dość bezpieczny i skuteczny. Ale jak ktoś lubi inaczej, to dlaczego nie?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale niektórzy bardzo lubię sobie po palcach sikać i zaraz po wynikach wiedzą jak mają się czuć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dokładnie, ale do doradzania to pierwsi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Jarku, czyli można powiedzieć, że ty nie masz problemu z nieregularną miesiączką?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ania
Go
|
Nie nie glodzilam Wszystko jadłam zgodnie z zasadą paleo Teraz jak jestem na ŻO też przestrzegam proporcji i po prostu chcę to sama zrobić.. Leczenie czegokolwiek lekami jakoś mnie nie satysfakcjonuje.. wiadono czasami trzeba ale być może by sie udało to jakoś normalnymi rzeczami
|
|
|
|
|
|
|
ania
Go
|
A co myślicie nad suplementacją DHEA?
|