Blackend
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #320 : 2017-07-02, 18:51:07 » |
|
No jasne, przecież ten najbardziej z nich prawy i sprawiedliwy rozdaje stanowiska w spółkach skarbu państwa tylko prawym i sprawiedliwym, więc czyni samo dobro.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #321 : 2017-07-02, 18:57:21 » |
|
Ale też "chwilówki" na dzieci co miesiąc rozdaje. Czym kupił pierwszy sort niestety.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
Re: Obiad
« Odpowiedz #323 : 2017-07-11, 16:55:02 » |
|
Dzieciaki wyjechały, to mogę robić obiady takie jak ja z mężem lubimy (będzie tłusty tydzień ). Dzisiaj piecze się karkówka w piekarniku (na smalcu w brytfannie). Wcześniej natarta przyprawami i obłożona talarkami młodej cebulki. Ładnie pachnie. Smak dopiero poznam...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #324 : 2017-07-11, 18:09:41 » |
|
Smak będzie cebulasty, ale jak we dwójkę jecie to samo, to spoko, można się później bez obaw całować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #327 : 2017-07-11, 20:18:22 » |
|
Zgaduję...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #329 : 2017-07-14, 14:45:28 » |
|
Kupiłam dzisiaj dwie stópki, golonkę i pół ryja Jutro będzie galareta robiona. Dzisiaj mięso nastawię w szybkowarze, jutro się zmieli (samo)... Część wezmę w słoiki i dam synowym, bo trochę dużo tego będzie. Sklepowa galareta mi już za bardzo nie smakuje. Rzeźnik mówił, że galareta z łbem jest smaczniejsza. Chyba tak jest... Maja Mama też tak "zylc" robiła...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #330 : 2017-07-14, 14:49:26 » |
|
Gotowany ryj jest pyszny, tylko niektórych węzły chłonne podgardlane tak brzydzą, jakby szpinak jedli... Fuj...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #333 : 2017-07-14, 15:04:49 » |
|
Smażenie na oleju, to kompletna kulinarna porażka w kuchni polskiej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #335 : 2017-07-14, 17:26:34 » |
|
Oj tam zaraz smród, jak nie ma dużego przebiegu jak w miejskich frytkarniach, to można wytrzymać.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #337 : 2017-07-14, 17:55:46 » |
|
Oj tam zaraz smród, jak nie ma dużego przebiegu jak w miejskich frytkarniach, to można wytrzymać. Ja synowa smaży mięso na oleju, to mnie ten zapach smażalnię ryb przypomina... Ale schabowe smaży na smalcu, bo syn tak woli - jak "u mamy"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jutro będzie galareta robiona. Dzisiaj mięso nastawię w szybkowarze, jutro się zmieli (samo)... Jak samo to da się wytrzymać, byleby samo się nie zjadło zanim się człowiek dopcha do talerza. U nas parę dni temu była galaretka z nóżek. Do wywaru dajemy drobno pokrojone mięso plus skórki, trochę serduszek drobiowych, jajko gotowane, groszek...polane sokiem z cytryny i przestać jeść nie mogę. Full wypas...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale schabowe smaży na smalcu, bo syn tak woli - jak "u mamy"... Zapach wolności kawalerskiej i dobrze się kojarzy.
|
|
|
|
|
|
|
|