renia
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #700 : 2018-03-04, 13:13:59 » |
|
NiektĂłrym kaczka by przez gardĹo nie przeszĹa. Nasza cĂłra nie ruszy... A syn, to zaleĹźy jak mu czapka leĹźy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #702 : 2018-03-04, 14:10:04 » |
|
Kartofla teĹź...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radomiak
Gość
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #703 : 2018-03-04, 14:14:07 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #704 : 2018-03-04, 14:14:17 » |
|
Z drobiu to skĂłra zdatna do jedzenia, ale to jak z golonkÄ
wypada trochÄ miÄsa skubnÄ
Ä, jak w talerz zaglÄ
dajÄ
... Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #705 : 2018-03-04, 16:12:57 » |
|
Kartofla teĹź... Zgnieciony i porzÄ
dnie wytaplany, to jakoĹ zdzierĹźÄ.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #706 : 2018-03-04, 16:14:45 » |
|
Z drobiu to skĂłra zdatna do jedzenia, ale to jak z golonkÄ
wypada trochÄ miÄsa skubnÄ
Ä, jak w talerz zaglÄ
dajÄ
... Â Jasne, jak dobrze wypieczona i doprawiona, to nawet rarytas.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #707 : 2018-03-04, 16:31:19 » |
|
Kartofla teĹź... Zgnieciony i porzÄ
dnie wytaplany, to jakoĹ zdzierĹźÄ. Ja muszÄ dziada jeszcze podpiec.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #708 : 2018-03-04, 16:32:41 » |
|
Z drobiu to skĂłra zdatna do jedzenia, ale to jak z golonkÄ
wypada trochÄ miÄsa skubnÄ
Ä, jak w talerz zaglÄ
dajÄ
... Â Jasne, jak dobrze wypieczona i doprawiona, to nawet rarytas. Â Byle dutek nie byĹo, bo to strasznie ciÄĹźkostrawny kolagen...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #710 : 2018-03-04, 16:52:05 » |
|
Ĺťe skrobia nie jest taka zĹa, byle poddana obrĂłbce kulinarnej... Bo ponoÄ kartofel na surowo moĹźe powodowaÄ gorÄ
czkÄ i rozwolnienie.Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #711 : 2018-03-04, 17:07:00 » |
|
Tyle surowych kartofli siÄ czĹowiek ojadĹ w podstawĂłwce... I nic.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #712 : 2018-03-04, 17:09:00 » |
|
WĹaĹnie dlatego "ponoÄ"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #715 : 2018-03-04, 18:23:27 » |
|
 Ale dlaczego wĹaĹnie o kartoflach? Jest tyle ciekawszych warzyw...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Płeć:
wiadomości: 3981
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #716 : 2018-03-04, 19:06:24 » |
|
A ja tam jednak kartofla darzÄ sympatiÄ
. Tyle pomysĹĂłw....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
madre
Gość
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #717 : 2018-03-04, 19:11:27 » |
|
Kartofla teĹź... Zgnieciony i porzÄ
dnie wytaplany, to jakoĹ zdzierĹźÄ. Ja muszÄ dziada jeszcze podpiec. ZapisaÄ go do listy zdatny do spoĹźycia po grilowaniu.Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #718 : 2018-03-04, 19:13:14 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #719 : 2018-03-05, 10:58:14 » |
|
 Ale dlaczego wĹaĹnie o kartoflach? Jest tyle ciekawszych warzyw... Bo od wiekĂłw Polska kartoflem stoi i tego naleĹźy siÄ trzymaÄ.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|