administ
Go
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #820 : 2018-04-16, 12:22:06 » |
|
Jasne, a jak komu za mdłe, to maggi chlusnąć solidnie... I kurkumy, bo smakowo pasuje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #822 : 2018-04-16, 12:26:26 » |
|
Jasne, a jak komu za mdłe, to maggi chlusnąć solidnie... I kurkumy, bo smakowo pasuje. Z kurkumą ma bardziej żółty kolor niż z wiejskiej kury...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #824 : 2018-04-16, 12:27:38 » |
|
Ale makaron musi też być... Al dente naturalnie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #825 : 2018-04-16, 12:28:33 » |
|
Jasne. Żeby czasem paćka nie powstała...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #826 : 2018-04-16, 12:30:28 » |
|
Z kurkumą ma bardziej żółty kolor niż z wiejskiej kury... Jasne, a do tego kurkuma świetnie detoksuje ponoć i jest pełna witamin i minerałów oraz antyoksydantów, co samo w sobie czyni ją antyrakową, a do tego ponoć dobrze wpływa na objaw poranny, co udowodniło miliardy badań naukowych. Czyli samo zdrowie!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #827 : 2018-04-16, 12:30:48 » |
|
Ale makaron musi też być... I to dużo kluch, bo samą wodą się człek nie naje przecież. Z tą kurkumą to faktycznie można błysnąć przed gośćmi - że niby wiejska kura, stać nas, a co? ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #830 : 2018-04-24, 20:51:56 » |
|
Pani od młodej kapusty się narobiła...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #831 : 2018-04-24, 21:01:22 » |
|
Trochę tak... Ale za bardzo podsmażyła mięso. Na drugi raz chyba zrobię w ogóle bez podsmażania boczek. Gotowany z kapustą. Trzeba to robić w osobnych garnkach, bo kapusta młoda szybko jest miękka, a mięso nie... Potem trochę jeszcze razem pogotować i szafa gra...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Go
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #832 : 2018-04-30, 16:44:15 » |
|
Żeberka... Przyjemniej się je, kiedy można chwycić jadło za kość i obgryźć ociekające tłuszczem mięsiwo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #833 : 2018-04-30, 17:03:37 » |
|
Dla mojego męża, to jest najlepszy rodzaj mięsa. Ja tak bardzo nie przepadam za żeberkami, bo często trafiają się w nich drobne kawałki kości od rąbania. Dokładne mycie pod bieżącą wodą nie zapewnia ich całkowitego braku. Przy gotowaniu się odłączają, dlatego nie daję żeberek do bigosu. W zupie to drobne kostki zostaną na dnie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #834 : 2018-04-30, 17:07:46 » |
|
A nie da się tej padliny jakim warzywem zastąpić? Bo to na sztuczną szczękę nie trzeba uważać...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #835 : 2018-04-30, 17:13:13 » |
|
"Padliny" warzywem się nie zastąpi. A na sztuczne szczęki ponoć da dobre kleje...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #836 : 2018-04-30, 17:20:45 » |
|
Żeberka... Przyjemniej się je, kiedy można chwycić jadło za kość i obgryźć ociekające tłuszczem mięsiwo.
Jedzenie palcami to dodatkowy bodziec dla CUN, zwiększający odpowiedź układu pokarmowego i przygotowanie go na posiłek. Ja lubię jeść palcami "czekoladę" z kaszanki podsmażonej na maśle i boczku, uklepanej i wystudzonej w lunch boxie, co budzi powszechne obrzydzenie w pracy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Go
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #837 : 2018-04-30, 22:17:17 » |
|
Jak dodatkowy bodziec, to trzeba będzie częściej jeść palcami
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
Odp: Obiad
« Odpowiedz #838 : 2018-05-05, 19:08:54 » |
|
Żeberka... Przyjemniej się je, kiedy można chwycić jadło za kość i obgryźć ociekające tłuszczem mięsiwo.
Jedzenie palcami to dodatkowy bodziec dla CUN, zwiększający odpowiedź układu pokarmowego i przygotowanie go na posiłek. Ja lubię jeść palcami "czekoladę" z kaszanki podsmażonej na maśle i boczku, uklepanej i wystudzonej w lunch boxie, co budzi powszechne obrzydzenie w pracy. A to akurat ciekawe, muszę wypróbować, mnie tam jedzenie palcami nie brzydzi
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|