forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 23:07:34

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669724 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Obiad
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 ... 105 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Obiad  (Przeczytany 873474 razy)
administ
Go


Email
Odp: Obiad
« Odpowiedz #820 : 2018-04-16, 12:22:06 »

Jasne, a jak komu za mdłe, to maggi chlusnąć solidnie... Wink
I kurkumy, bo smakowo pasuje.  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Obiad
« Odpowiedz #821 : 2018-04-16, 12:25:46 »

Ale makaron musi też być... Rolling Eyes Cool
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Obiad
« Odpowiedz #822 : 2018-04-16, 12:26:26 »

Jasne, a jak komu za mdłe, to maggi chlusnąć solidnie... Wink
I kurkumy, bo smakowo pasuje.  Cool

Z kurkumą ma bardziej żółty kolor niż z wiejskiej kury... Cool Laughing
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Obiad
« Odpowiedz #823 : 2018-04-16, 12:27:35 »

Wszyscy lubio, bo to pyszne, tanie i bez zbędnej roboty. Optymalne danie na obiad  Laughing

Chyba nawet lepsze od chińskich zupek....  Rolling Eyes Wink
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Obiad
« Odpowiedz #824 : 2018-04-16, 12:27:38 »

Ale makaron musi też być... Rolling Eyes Cool

Al dente naturalnie... Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Obiad
« Odpowiedz #825 : 2018-04-16, 12:28:33 »

Jasne. Żeby czasem paćka nie powstała... Cool
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Obiad
« Odpowiedz #826 : 2018-04-16, 12:30:28 »

Z kurkumą ma bardziej żółty kolor niż z wiejskiej kury... Cool Laughing

Jasne, a do tego kurkuma świetnie detoksuje ponoć i jest pełna witamin i minerałów oraz antyoksydantów, co samo w sobie czyni ją antyrakową, a do tego ponoć dobrze wpływa na objaw poranny, co udowodniło miliardy badań naukowych.  Cool
Czyli samo zdrowie!  Laughing
Zapisane
Kryanna
Go


Email
Odp: Obiad
« Odpowiedz #827 : 2018-04-16, 12:30:48 »

Ale makaron musi też być... Rolling Eyes Cool
I to dużo kluch, bo samą wodą się człek nie naje przecież.
Z tą kurkumą to faktycznie można błysnąć przed gośćmi - że niby wiejska kura, stać nas, a co? ...  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Obiad
« Odpowiedz #828 : 2018-04-16, 12:49:45 »

 Laughing
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Obiad
« Odpowiedz #829 : 2018-04-24, 14:26:21 »

Bigos z młodej kapusty i świeżego boczku... Very Happy
Tak mąż sobie zażyczył i nie ma, że to czy tamto... Evil or Very Mad Laughing Wink
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Obiad
« Odpowiedz #830 : 2018-04-24, 20:51:56 »

Pani od młodej kapusty się narobiła... Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Obiad
« Odpowiedz #831 : 2018-04-24, 21:01:22 »

Trochę tak... Cool Laughing Ale za bardzo podsmażyła mięso. Na drugi raz chyba zrobię w ogóle bez podsmażania boczek.
Gotowany z kapustą. Trzeba to robić w osobnych garnkach, bo kapusta młoda szybko jest miękka, a mięso nie...
Potem trochę jeszcze razem pogotować i szafa gra... Cool
Zapisane

Ukko
Go


Email
Odp: Obiad
« Odpowiedz #832 : 2018-04-30, 16:44:15 »

Żeberka... Przyjemniej się je, kiedy można chwycić jadło za kość i obgryźć ociekające tłuszczem mięsiwo.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Obiad
« Odpowiedz #833 : 2018-04-30, 17:03:37 »

Dla mojego męża, to jest najlepszy rodzaj mięsa. Ja tak bardzo nie przepadam za żeberkami, bo często trafiają się w nich drobne kawałki kości od rąbania. Dokładne mycie pod bieżącą wodą nie zapewnia ich całkowitego braku. Przy gotowaniu się odłączają, dlatego nie daję żeberek do bigosu. W zupie to drobne kostki zostaną na dnie. Smile
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Obiad
« Odpowiedz #834 : 2018-04-30, 17:07:46 »

A nie da się tej padliny jakim warzywem zastąpić? Rolling Eyes
Bo to na sztuczną szczękę nie trzeba uważać... Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Obiad
« Odpowiedz #835 : 2018-04-30, 17:13:13 »

"Padliny" warzywem się nie zastąpi. A na sztuczne szczęki ponoć da dobre kleje... Laughing
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Obiad
« Odpowiedz #836 : 2018-04-30, 17:20:45 »

Żeberka... Przyjemniej się je, kiedy można chwycić jadło za kość i obgryźć ociekające tłuszczem mięsiwo.
Jedzenie palcami to dodatkowy bodziec dla CUN, zwiększający odpowiedź układu pokarmowego i przygotowanie go na posiłek. Very Happy
Ja lubię jeść palcami "czekoladę" z kaszanki podsmażonej na maśle i boczku, uklepanej i wystudzonej w lunch boxie, co budzi powszechne obrzydzenie w pracy. Laughing
Zapisane
Ukko
Go


Email
Odp: Obiad
« Odpowiedz #837 : 2018-04-30, 22:17:17 »

Jak dodatkowy bodziec, to trzeba będzie częściej jeść palcami Smile
Zapisane
Anulka177
Jr. Member
**
Pe: Kobieta
wiadomoci: 3981



Odp: Obiad
« Odpowiedz #838 : 2018-05-05, 19:08:54 »

Żeberka... Przyjemniej się je, kiedy można chwycić jadło za kość i obgryźć ociekające tłuszczem mięsiwo.
Jedzenie palcami to dodatkowy bodziec dla CUN, zwiększający odpowiedź układu pokarmowego i przygotowanie go na posiłek. Very Happy
Ja lubię jeść palcami "czekoladę" z kaszanki podsmażonej na maśle i boczku, uklepanej i wystudzonej w lunch boxie, co budzi powszechne obrzydzenie w pracy. Laughing
A to akurat ciekawe, muszę wypróbować, mnie tam jedzenie palcami nie brzydzi Smile
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Obiad
« Odpowiedz #839 : 2018-05-05, 19:22:17 »

Ale rąk, czy nóg? Rolling Eyes Wink
Zapisane
Strony: 1 ... 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 ... 105 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.282 sekund z 20 zapytaniami.