forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, GoŠ. Zaloguj siŕ, lub zarejestruj proszŕ.
2018-07-20, 16:34:15

Zaloguj siŕ podaj▒c nazwŕ u┐ytkownika, has│o i d│ugoŠ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Nale┼╝y je┼Ť─ç wtedy, gdy si─Ö chce je┼Ť─ç i zjada─ç tyle, by nie czu─ç potrzeby dalszego jedzenia.
527673 wiadomoÂci w 3965 w▒tkach; wys│ane przez 60 u┐ytkownikˇw
Najnowszy u┐ytkownik: jonava51
* Strona g│ˇwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siŕ Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Dzia┼éy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« poprzedni nastŕpny »
Strony: [1] 2 Do do│u Drukuj
Autor W▒tek: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA  (Przeczytany 7234 razy)
Teresa Stachurska
Sr. Member
****
wiadomoÂci: 16549


WWW
NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« : 2017-06-01, 17:06:44 »

Zapisane
admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoÂci: 4549

[email protected]


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #1 : 2017-06-01, 17:17:47 »

Ale to sprzed trzech lat, to ju┼╝ pewnie nieaktualne... Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
P│eŠ: Kobieta
wiadomoÂci: 48858


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #2 : 2017-06-01, 18:06:14 »

Teraz s─ů nowoczesne metody leczenia... Cool A nie jakie┼Ť jaja... Wink
Trzeba i┼Ť─ç z po(d)st─Öpem i osi─ůgni─Öciami... Cool
Zapisane

Teresa Stachurska
Sr. Member
****
wiadomoÂci: 16549


WWW
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #3 : 2017-06-01, 19:40:45 »

Ale to sprzed trzech lat, to ju┼╝ pewnie nieaktualne... Wink


Spr├│buj─Ö si─Ö dowiedzie─ç. Konto (FB) na Dieta Optymalna Kwa┼Ťniewskiego wci─ů┼╝ jest.
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoÂci: 37386


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #4 : 2017-06-01, 20:17:31 »

"na pytanie co jadam na ┼Ťniadanie, odpowiedzia┼éam ┼╝e najcz─Ö┼Ťciej 5-6 ┼╝├│┼étek"
Ale ┼╝eby takie rzeczy lekarzowi m├│wi─ç.  Shocked Wink
Potem tylko będzie miał mętlik w głowie. Wink
Zapisane
admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoÂci: 4549

[email protected]


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #5 : 2017-06-01, 20:19:46 »

Ale jak przepi├│rcze, to "naukowo" zdrowo... Wink
Bo zdrowe musi kosztowa─ç, aby ceni─ç.  Cool
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoÂci: 37386


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #6 : 2017-06-01, 20:21:22 »

 Laughing
Trzeba na przysz┼éo┼Ť─ç zapami─Öta─ç, jak si─Ö wyrwie co si─Ö jada cz┼éowiekowi niechc─ůcy. Wink
Zapisane
admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoÂci: 4549

[email protected]


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #7 : 2017-06-01, 21:43:56 »

A w wielu badaniach naukowych z ubiegłego wieku wyszło, że kobe beef jest antymiażdżycowe, jakby co!  Very Happy
Dlatego do dzi┼Ť "polecaj─ů" z czerwonego tylko wo┼éowin─Ö, a baranin─Ö tak na doczepk─Ö si─Ö kt├│remu┼Ť z Oxford doda┼éo i tak zosta┼éo.┬á Laughing
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoÂci: 37386


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #8 : 2017-06-01, 21:46:42 »

A bo MacDonald ma teraz promocje, sam widzia┼éem. Wink  Laughing
Zapisane
Teresa Stachurska
Sr. Member
****
wiadomoÂci: 16549


WWW
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #9 : 2017-06-01, 22:22:00 »

Ale to sprzed trzech lat, to ju┼╝ pewnie nieaktualne... Wink


Aktualne.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
P│eŠ: Kobieta
wiadomoÂci: 48858


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #10 : 2017-06-02, 06:57:26 »

Specjalisty s─ů takie jak by┼éy... Confused Laughing
Zapisane

admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoÂci: 4549

[email protected]


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #11 : 2017-06-02, 08:07:47 »

Ale to sprzed trzech lat, to ju┼╝ pewnie nieaktualne... Wink

Aktualne.

A to pewnie "formu┼é" nie stosuje, bo na "formu┼éach" mo┼╝na sobie szybko zdrowie zszarga─ç!  Laughing
Szczeg├│lnie niebezpieczna dla zdrowia jest "formu┼éa 4es", czyli - "spr├│buj spieprzy─ç sobie sam(a)"!  Shocked
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoÂci: 37386


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #12 : 2017-06-02, 20:51:54 »

To jest doskonała formuła, bo pretensje potem można mieć tylko do siebie. Wink
Zapisane
admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoÂci: 4549

[email protected]


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #13 : 2017-06-03, 08:13:36 »

I to najwi─Öksza wada tej "formu┼éy"!  Laughing
Zapisane
vvv
Jr. Member
**
wiadomoÂci: 5586


!! postimg.org mo┼╝na zamieni─ç na postimg.cc !!


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #14 : 2017-06-03, 12:33:57 »

Uniwersalna jest "formuła zmiany",
bez zmiany b─Ödzie jak jest, a nawet bardziej.

Film opowiadaj─ůcy histori─Ö grupki os├│b chorych na cukrzyc─Ö i ich przemiany podczas 30 dniowej terapii

https://www.youtube.com/watch?v=t46FhQTYpxM

Cofanie Cukrzycy w 30 Dni (Napisy PL) FULL

https://www.youtube.com/watch?v=t46FhQTYpxM

Film opowiadaj─ůcy histori─Ö grupki os├│b chorych na cukrzyc─Ö i ich przemiany podczas 30 dniowej terapii

 Cool
Zapisane
admin
Administrator
Jr. Member
*
wiadomoÂci: 4549

[email protected]


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #15 : 2017-06-03, 16:09:56 »

Super, ale tu jest co┼Ť lepszego na cukrzyc─Ö typ II - http://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/marta-dymek-kuchnia-ro┼Ťlinna-wkr├│tce-stanie-si─Ö-konieczno┼Ťci─ů/ar-BBBQEVr?li=AA4RCL&ocid=spartanntp - bardzo szeroko nale┼╝y propagowa─ç, bo w mi─Ösnym ceny poszybowa┼éy w g├│r─Ö!  Shocked  Sad
Zapisane
Jarek
Full Member
***
wiadomoÂci: 11253


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #16 : 2017-06-03, 19:56:49 »

 Laughing
Zapisane
vvv
Jr. Member
**
wiadomoÂci: 5586


!! postimg.org mo┼╝na zamieni─ç na postimg.cc !!


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #17 : 2017-06-03, 21:11:32 »

Mnie tam bardziej bawi poszukiwanie cz─Ö┼Ťci wsp├│lnych:

http://surowadieta.pl/utopieni-w-toksycznej-zupie/
Cytuj
(...) Jak alarmuj─ů naukowcy, dzienne spo┼╝ycie tylko 50 gram├│w przetworzonego mi─Ösa zwi─Öksza ryzyko cukrzycy o 19 procent, a chor├│b serca o 42 procent. Je┼Ťli za┼Ť zjesz tyle samo mi─Ösa ugotowanego czy upieczonego w domu, nie musisz si─Ö martwi─ç chorob─ů. W─Ödzenie, solenie, marynowanie z dodatkiem zwi─ůzk├│w azotu stosowane w ca┼éym przemy┼Ťle mi─Ösnym to najlepsza droga do wyhodowania nowotwor├│w. Szwedzcy uczeni przeanalizowali dane 7000 pacjent├│w. Okaza┼éo si─Ö, ┼╝e ka┼╝de powi─Ökszenie o 50 proc. dziennej dawki przetworzonego mi─Ösa zwi─Öksza a┼╝ o 19 proc. ryzyko wyst─ůpienia raka trzustki, jednego z najbardziej podst─Öpnych i praktycznie nieuleczalnych nowotwor├│w. (...)

 Cool
Zapisane
Radomiak
Jr. Member
**
wiadomoÂci: 3571


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #18 : 2017-06-03, 21:29:20 »

My┼Ťla┼é indyk o niedzieli,... Rolling Eyes Wink
Zapisane
vvv
Jr. Member
**
wiadomoÂci: 5586


!! postimg.org mo┼╝na zamieni─ç na postimg.cc !!


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #19 : 2017-06-03, 21:51:22 »

www.ios.edu.pl/pol/pliki/nr40/nr40_46.pdf
Cytuj
Wyniki oznaczania zawarto┼Ťci azotan├│w (V) w badanych warzywach przedstawiono
w tabeli 1. Wykazano, ┼╝e do warzyw o szczeg├│lnie du┼╝ej zawarto┼Ťci azotan├│w (V) nale┼╝─ů:
? sa┼éata (┼Ťrednio: 3034,0 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 2877,0 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym),
? burak ─çwik┼éowy (┼Ťrednio: 1038,0 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 1295,0 mg?kg-1
w okresie jesienno-zimowym).
W┼Ťr├│d ro┼Ťlin warzywnych, gromadz─ůcych ┼Ťrednie ilo┼Ťci azotan├│w (V) wyr├│┼╝ni─ç mo┼╝na:
? kapust─Ö bia┼é─ů (┼Ťrednio: 522,3 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 508,7 mg?kg-1 w okresie
jesienno-zimowym),
oraz:
Zawarto┼Ť─ç azotan├│w (ii ) i (V) w wybranych warzywach dost─Öpnych w handlu detalicznym...
? kalafiora (┼Ťrednio: 335,7 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 210,6 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym).
Warzywa kumuluj─ůce ma┼ée ilo┼Ťci tych zwi─ůzk├│w, to:
? marchew (┼Ťrednio: 184,4 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 202,2 mg?kg-1 w okresie
jesienno-zimowym),
? og├│rek (┼Ťrednio: 105,9 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 98,4 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym),
? pomidor (┼Ťrednio: 82,3 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 62,5 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym).

Mi─Ödzy 3000 a 80 to przepa┼Ť─ç jest, to jak skoczy─ç z 80cm albo z 30metr├│w.
 Shocked
Zapisane
Strony: [1] 2 Do gˇry Drukuj 
« poprzedni nastŕpny »
Skocz do:  

Dzia│a na MySQL Dzia│a na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia│aj▒ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze┐one.
Prawid│owy XHTML 1.0! Prawid│owy CSS!
Strona wygenerowana w 0.117 sekund z 19 zapytaniami.