Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA (Przeczytany 18463 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Teraz są nowoczesne metody leczenia... A nie jakieś jaja... Trzeba iść z po(d)stępem i osiągnięciami...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... Spróbuję się dowiedzieć. Konto (FB) na Dieta Optymalna Kwaśniewskiego wciąż jest.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
"na pytanie co jadam na śniadanie, odpowiedziałam że najczęściej 5-6 żółtek" Ale żeby takie rzeczy lekarzowi mówić. Potem tylko będzie miał mętlik w głowie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jak przepiórcze, to "naukowo" zdrowo... Bo zdrowe musi kosztować, aby cenić.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A w wielu badaniach naukowych z ubiegłego wieku wyszło, że kobe beef jest antymiażdżycowe, jakby co! Dlatego do dziś "polecają" z czerwonego tylko wołowinę, a baraninę tak na doczepkę się któremuś z Oxford dodało i tak zostało.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... Aktualne.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... Aktualne. A to pewnie "formuł" nie stosuje, bo na "formułach" można sobie szybko zdrowie zszargać! Szczególnie niebezpieczna dla zdrowia jest "formuła 4es", czyli - "spróbuj spieprzyć sobie sam(a)"!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
To jest doskonała formuła, bo pretensje potem można mieć tylko do siebie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
I to największa wada tej "formuły"!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
Mnie tam bardziej bawi poszukiwanie części wspólnych: http://surowadieta.pl/utopieni-w-toksycznej-zupie/(...) Jak alarmują naukowcy, dzienne spożycie tylko 50 gramów przetworzonego mięsa zwiększa ryzyko cukrzycy o 19 procent, a chorób serca o 42 procent. Jeśli zaś zjesz tyle samo mięsa ugotowanego czy upieczonego w domu, nie musisz się martwić chorobą. Wędzenie, solenie, marynowanie z dodatkiem związków azotu stosowane w całym przemyśle mięsnym to najlepsza droga do wyhodowania nowotworów. Szwedzcy uczeni przeanalizowali dane 7000 pacjentów. Okazało się, że każde powiększenie o 50 proc. dziennej dawki przetworzonego mięsa zwiększa aż o 19 proc. ryzyko wystąpienia raka trzustki, jednego z najbardziej podstępnych i praktycznie nieuleczalnych nowotworów. (...)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
www.ios.edu.pl/pol/pliki/nr40/nr40_46.pdfWyniki oznaczania zawartości azotanów (V) w badanych warzywach przedstawiono w tabeli 1. Wykazano, że do warzyw o szczególnie dużej zawartości azotanów (V) należą: ? sałata (średnio: 3034,0 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 2877,0 mg?kg-1 w okresie jesienno- zimowym), ? burak ćwikłowy (średnio: 1038,0 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 1295,0 mg?kg-1 w okresie jesienno-zimowym). Wśród roślin warzywnych, gromadzących średnie ilości azotanów (V) wyróżnić można: ? kapustę białą (średnio: 522,3 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 508,7 mg?kg-1 w okresie jesienno-zimowym), oraz: Zawartość azotanów (ii ) i (V) w wybranych warzywach dostępnych w handlu detalicznym... ? kalafiora (średnio: 335,7 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 210,6 mg?kg-1 w okresie jesienno- zimowym). Warzywa kumulujące małe ilości tych związków, to: ? marchew (średnio: 184,4 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 202,2 mg?kg-1 w okresie jesienno-zimowym), ? ogórek (średnio: 105,9 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 98,4 mg?kg-1 w okresie jesienno- zimowym), ? pomidor (średnio: 82,3 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 62,5 mg?kg-1 w okresie jesienno- zimowym). Między 3000 a 80 to przepaść jest, to jak skoczyć z 80cm albo z 30metrów.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|
|
|