forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 05:38:20

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669724 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] 2 Do dou Drukuj
Autor Wtek: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA  (Przeczytany 18467 razy)
Teresa Stachurska
Go


Email
NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« : 2017-06-01, 17:06:44 »

Zapisane
administ
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #1 : 2017-06-01, 17:17:47 »

Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #2 : 2017-06-01, 18:06:14 »

Teraz są nowoczesne metody leczenia... Cool A nie jakieś jaja... Wink
Trzeba iść z po(d)stępem i osiągnięciami... Cool
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #3 : 2017-06-01, 19:40:45 »

Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... Wink


Spróbuję się dowiedzieć. Konto (FB) na Dieta Optymalna Kwaśniewskiego wciąż jest.
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #4 : 2017-06-01, 20:17:31 »

"na pytanie co jadam na śniadanie, odpowiedziałam że najczęściej 5-6 żółtek"
Ale żeby takie rzeczy lekarzowi mówić.  Shocked Wink
Potem tylko będzie miał mętlik w głowie. Wink
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #5 : 2017-06-01, 20:19:46 »

Ale jak przepiórcze, to "naukowo" zdrowo... Wink
Bo zdrowe musi kosztować, aby cenić.  Cool
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #6 : 2017-06-01, 20:21:22 »

 Laughing
Trzeba na przyszłość zapamiętać, jak się wyrwie co się jada człowiekowi niechcący. Wink
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #7 : 2017-06-01, 21:43:56 »

A w wielu badaniach naukowych z ubiegłego wieku wyszło, że kobe beef jest antymiażdżycowe, jakby co!  Very Happy
Dlatego do dziś "polecają" z czerwonego tylko wołowinę, a baraninę tak na doczepkę się któremuś z Oxford dodało i tak zostało.  Laughing
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #8 : 2017-06-01, 21:46:42 »

A bo MacDonald ma teraz promocje, sam widziałem. Wink  Laughing
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #9 : 2017-06-01, 22:22:00 »

Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... Wink


Aktualne.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #10 : 2017-06-02, 06:57:26 »

Specjalisty są takie jak były... Confused Laughing
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #11 : 2017-06-02, 08:07:47 »

Ale to sprzed trzech lat, to już pewnie nieaktualne... Wink

Aktualne.

A to pewnie "formuł" nie stosuje, bo na "formułach" można sobie szybko zdrowie zszargać!  Laughing
Szczególnie niebezpieczna dla zdrowia jest "formuła 4es", czyli - "spróbuj spieprzyć sobie sam(a)"!  Shocked
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #12 : 2017-06-02, 20:51:54 »

To jest doskonała formuła, bo pretensje potem można mieć tylko do siebie. Wink
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #13 : 2017-06-03, 08:13:36 »

I to największa wada tej "formuły"!  Laughing
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #14 : 2017-06-03, 12:33:57 »

Uniwersalna jest "formuła zmiany",
bez zmiany będzie jak jest, a nawet bardziej.

Film opowiadający historię grupki osób chorych na cukrzycę i ich przemiany podczas 30 dniowej terapii

https://www.youtube.com/watch?v=t46FhQTYpxM

Cofanie Cukrzycy w 30 Dni (Napisy PL) FULL

https://www.youtube.com/watch?v=t46FhQTYpxM

Film opowiadający historię grupki osób chorych na cukrzycę i ich przemiany podczas 30 dniowej terapii

 Cool
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #15 : 2017-06-03, 16:09:56 »

Super, ale tu jest coś lepszego na cukrzycę typ II - http://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/marta-dymek-kuchnia-roślinna-wkrótce-stanie-się-koniecznością/ar-BBBQEVr?li=AA4RCL&ocid=spartanntp - bardzo szeroko należy propagować, bo w mięsnym ceny poszybowały w górę!  Shocked  Sad
Zapisane
Jarek
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #16 : 2017-06-03, 19:56:49 »

 Laughing
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #17 : 2017-06-03, 21:11:32 »

Mnie tam bardziej bawi poszukiwanie części wspólnych:

http://surowadieta.pl/utopieni-w-toksycznej-zupie/
Cytuj
(...) Jak alarmują naukowcy, dzienne spożycie tylko 50 gramów przetworzonego mięsa zwiększa ryzyko cukrzycy o 19 procent, a chorób serca o 42 procent. Jeśli zaś zjesz tyle samo mięsa ugotowanego czy upieczonego w domu, nie musisz się martwić chorobą. Wędzenie, solenie, marynowanie z dodatkiem związków azotu stosowane w całym przemyśle mięsnym to najlepsza droga do wyhodowania nowotworów. Szwedzcy uczeni przeanalizowali dane 7000 pacjentów. Okazało się, że każde powiększenie o 50 proc. dziennej dawki przetworzonego mięsa zwiększa aż o 19 proc. ryzyko wystąpienia raka trzustki, jednego z najbardziej podstępnych i praktycznie nieuleczalnych nowotworów. (...)

 Cool
Zapisane
Radomiak
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #18 : 2017-06-03, 21:29:20 »

Myślał indyk o niedzieli,... Rolling Eyes Wink
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: NOWA WIZYTA U SPECJALISTY DIABETOLOGA
« Odpowiedz #19 : 2017-06-03, 21:51:22 »

www.ios.edu.pl/pol/pliki/nr40/nr40_46.pdf
Cytuj
Wyniki oznaczania zawartości azotanów (V) w badanych warzywach przedstawiono
w tabeli 1. Wykazano, że do warzyw o szczególnie dużej zawartości azotanów (V) należą:
? sałata (średnio: 3034,0 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 2877,0 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym),
? burak ćwikłowy (średnio: 1038,0 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 1295,0 mg?kg-1
w okresie jesienno-zimowym).
Wśród roślin warzywnych, gromadzących średnie ilości azotanów (V) wyróżnić można:
? kapustę białą (średnio: 522,3 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 508,7 mg?kg-1 w okresie
jesienno-zimowym),
oraz:
Zawartość azotanów (ii ) i (V) w wybranych warzywach dostępnych w handlu detalicznym...
? kalafiora (średnio: 335,7 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 210,6 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym).
Warzywa kumulujące małe ilości tych związków, to:
? marchew (średnio: 184,4 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 202,2 mg?kg-1 w okresie
jesienno-zimowym),
? ogórek (średnio: 105,9 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 98,4 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym),
? pomidor (średnio: 82,3 mg?kg-1 w okresie wiosenno-letnim, 62,5 mg?kg-1 w okresie jesienno-
zimowym).

Między 3000 a 80 to przepaść jest, to jak skoczyć z 80cm albo z 30metrów.
 Shocked
Zapisane
Strony: [1] 2 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 20 zapytaniami.