administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Napiszę jeszcze, że z krótkotrwałym (2-3doby) niedoborem energii i składników odżywczych organizm sobie radzi znacznie lepiej niż z codziennym obżarstwem, ale to taka oczywista oczywistość, że każdy chyba wie, co je by żyć... Kiedyś było odważniej: DO2000str121...DO2000str121...DO2000str121...DO2000str121W szóstym ? siódmym dniu głodówki głodujący czuje się najlepiej, ponieważ jego organizm jest (...) z nieco za dużym spalaniem białek. Później już nie jest tak dobrze. DO2000str121...DO2000str121...DO2000str121...DO2000str121Wiadomo było, że klient spęka wcześniej, ale po takim tekście przynajmniej się nie bał, że mu się komórki pozapadają po 24h bez papu.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jedno i drugie tyczy zupełnie czegoś innego: pierwsze mówi, że lepiej nie dojeść niż się przejeść, a drugie czas metabolicznego kopa z powodu zaczynającego się głodowania (stała przewaga glukagonu) - to taka podpowiedź genowa, gdy nie było lodówek - "idź polować bo później będzie coraz gorzej". I tak należy te zdania rozumieć.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
jakim szczepieniom warto poddać dziecko, a jakich lepiej unikać.
Problem w tym, że ktoś nie zaszczepi dziecka na pneumokoki dla przykładu, bo "wyczytał na Forum, że... " i dziecko dostanie zapalania opon mózgowych albo sepsy i co? Czyja będzie "wina"? Dlatego jest mi "niezręcznie" się wypowiadać, a już z całą pewnością radzić! Zasada jest taka: szczepić na patogeny o małej zmienności genetycznej i rzadko mutujących. Gruźlica, WZW B, tężec, polio i co kto tam sobie jeszcze zdecyduje. I tak mogę napisać, ale koklusz i błonica też są groźne, jak się na nie zachoruje, więc decyzja powinna być w gestii rodziców.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bardzo dobre wyjaśnienie i podpowiedzi, na pewno sporo osób z tego skorzysta.... chociaż ostatecznie każdy musi decydować indywidualnie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Częstym błędem "młodych" i nie tylko rodziców jest szybkie "chwalenie" się dzieckiem rodzinie bliższej i dalszej! A każdy obcy w domu noworodka to bomba nowych patogenów, a nawet zwykła bardzo rozpowszechniona opryszczka może noworodka styrać do zgonu włącznie. Ale kto nie chce zobaczyć jak najszybciej nowego 500+...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Dużo ciekawych informacji, aż żałuję, że mnie na tym spotkaniu w Ciechocinku nie było. Może następnym razem?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rozglądałam się za Tobą...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Niestety, maratony nie pozwalają, jestem zniewolona
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Jak to? Żeby się przywitać i ucieszyć na widok ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe: