Autor
|
Wtek: 50 kg mniej, cukrzycy i nadciśnienia też już nie ma (Przeczytany 92588 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Pięknie się czyta takie historie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A mnie nie. Tak się zastanawiam jakim trzeba być gamoniem, żeby przytyć 50kg. I co? Niezauważenie, czy jak? W nocy podrzucili?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja wolę czytać jak kogo na ŻrO "pokręci", bo większego doświadczenia i biegłości w dietetyce nabywam.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A mnie nie. Tak się zastanawiam jakim trzeba być gamoniem, żeby przytyć 50kg. I co? Niezauważenie, czy jak? W nocy podrzucili? No co Ty, przecież to z powietrza.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Szczególnie na Śląsku...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A mnie nie. Tak się zastanawiam jakim trzeba być gamoniem, żeby przytyć 50kg. I co? Niezauważenie, czy jak? W nocy podrzucili? Ale jeśli ktoś słucha porad "naukowych dietetyków" lub lekarzy, to tak może być... Otyłość i niedobory niektórych składników odżywczych - np. białka. Albo równa ilość kalorii z tłuszczu i z węglowodanów... Przy tych chorobach raczej ta druga opcja...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Niestety, sama miałam ogromną nadwagę, a jadłam bardzo "zdrowo" - polecany chleb na zakwasie (sama piekłam), dużo owoców i warzyw, zboża z grubego przemiału, a do tego mleko, sery, zdrowe jogurty. I odchudzałam się wielokrotnie, czasem na bardzo rygorystycznych dietach, po których chudłam, a potem kilogramy wracały wraz z małym lub większym gratisem. Takie problemy może zrozumieć tylko osoba, która to przeszła, jak widzę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A! Czyli jednak z powietrza...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niestety, sama miałam ogromną nadwagę, a jadłam bardzo "zdrowo" - polecany chleb na zakwasie (sama piekłam), dużo owoców i warzyw, zboża z grubego przemiału, a do tego mleko, sery, zdrowe jogurty. I odchudzałam się wielokrotnie, czasem na bardzo rygorystycznych dietach, po których chudłam, a potem kilogramy wracały wraz z małym lub większym gratisem. Takie problemy może zrozumieć tylko osoba, która to przeszła, jak widzę. Ale jak? Schudłaś, bierzesz regularnie prysznic i co, udajesz, że nie widzisz jak poziom smalcu rośnie, a sylwetka się deformuje? Nie zauważasz, że sapiesz przy zakładaniu butów i wchodzeniu po schodach, że kolana i kręgosłup bolą, że masz napady głodu i apetyt na słodkie, co jest znakiem kiepskiego odżywiania? Tak jak Black mówi, oszukiwanie samego siebie, bo kurdę nie uwierzę, że jak kupujesz coraz większą garderobę, to nie przychodzi refleksja...
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Można tak łatwo oceniać, ale od narkotyku trudno się samemu uwolnić. Narkoman na głodzie nie panuje nad sobą. Cukry to też rodzaj narkotyku. Co dwie godziny doprowadzają do szału i tylko silne jednostki potrafią się oprzeć. Na dodatek w naszym życiu, to one stanowią podstawę tworzenia zapasów. Bardzo szybko zamieniają się w tłuszcz. Wystarczy dwa dni aby odbudować straty dwutygodniowe.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Można tak łatwo oceniać, ale od narkotyku trudno się samemu uwolnić. Narkoman na głodzie nie panuje nad sobą. Cukry to też rodzaj narkotyku. Co dwie godziny doprowadzają do szału i tylko silne jednostki potrafią się oprzeć. Na dodatek w naszym życiu, to one stanowią podstawę tworzenia zapasów. Bardzo szybko zamieniają się w tłuszcz. Wystarczy dwa dni aby odbudować straty dwutygodniowe.
Diametralna zmiana stylu bycia i życia, nie tylko michy daje efekt 100%, gwarantuję! Co nie znaczy, że tak być powinno zawsze i u wszystkich. Można na DO dalej pierdzieć w fotel, bawiąc się pilotem albo myszką, i biadolić, że to nie działa, albo na krótko. Ale gwarantuję, że i z "utrwalonej rutyny" żaden problem wyjść, ale tylko tym, którym żaden problem wyjść.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Taka jest bolesna prawda, że otyłośc bierze sie z nieumiarkowania w jedzeniu i piciu oraz z braku wysiłku fizycznego . Nie pisze ruchu , bo sięgnięcie po pilota od telewizora , tez jest ruchem. No, cóż to zachowanie dobrej sylwetki i mięsni w tonusie to walka ze samym soba , swoimi słabościami. W zasadzie nic nowego pod słońcem.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Taka jest bolesna prawda, że otyłośc bierze sie z nieumiarkowania w jedzeniu i piciu oraz z braku wysiłku fizycznego . Nie pisze ruchu , bo sięgnięcie po pilota od telewizora , tez jest ruchem. No, cóż to zachowanie dobrej sylwetki i mięsni w tonusie to walka ze samym soba , swoimi słabościami. W zasadzie nic nowego pod słońcem. Ale procentuje to zdrowiem .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bzdury. Mam dwie dziewczyny w domu na diecie Ww, starsza na bardzo niskotłuszczowej odmianie, a młodsza troszkę więcej masła je. Starsza schudła ze 7kg i nabrała mięśni, że o wyleczeniu alergii nie wspomnę, a młodsza jest szczupła i zdrowa, jak to normalne dziecko. Obwinianie o wszystko węglowodanów jest zwyczajnym kłamstwem.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Dodam, że obserwując to forum zauważam, że prawie nikt nie "pierdzi tu w fotel". Raczej miałem na myśli zmianę nawyków tych, co dotąd całe życie pi...i.t.d.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Taka jest bolesna prawda, że otyłośc bierze sie z nieumiarkowania w jedzeniu i piciu oraz z braku wysiłku fizycznego . Nie pisze ruchu , bo sięgnięcie po pilota od telewizora , tez jest ruchem. No, cóż to zachowanie dobrej sylwetki i mięsni w tonusie to walka ze samym soba , swoimi słabościami. W zasadzie nic nowego pod słońcem. Ale... Z moich obserwacji. Na budowach 90% "roboli" (bo o tych piszę) ma nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu, i to bardzo znaczne nieumiarkowanie, ( ) a spróbuj tam spotkać tłuściocha.
|
|
|
|
|
|
|
|
|