Autor
|
Wtek: Początki z Dietą Optymalną, czyli zielona jak cebulka wiosną (Przeczytany 65630 razy)
|
|
renia
|
Dużo warzyw nie jadamy, to co za różnica skąd one są...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najlepiej ze sklepu, tego sklepu...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Którego tego? Byle jakiego, to i tak nie jest ekologiczne...W ogródku już nie warto...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas8281
Go
|
Witam. Mam pytanie dotyczące proporcji między białkiem a tłuszczem po okresie przebudowy organizmu. Jaką proporcję stosujecie? Wklepałem sobie wszystkie tabele doktora do excella i porobiłem formuły aby mi zliczało wszystko. Zdarza mi się jadać na 1g białka zwierzęcego aż 4g tłuszczu. Może właściwa proporcja to 1:2?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I właśnie dlatego nie widzę żadnego sensu się wysilać i dla przykładu takie teksty pisać, bo po co? cyt: "Rodzaje norm: Normy minimalne - są to najmniejsze ilości energii i składników odżywczych, które nie powodują uchwytnych zmian patologicznych, ale powodują lekki niedobór wagi, niższą sprawność fizyczną i umysłową, niższą wartość biologiczną potomstwa. Normy wystarczające - nieco wyższe niż minimalne, pozwalające na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Normy fizjologiczne - uwzględniają nie tylko ogólne zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze, ale i indywidualne natężenie przemian biochemicznych, a także stan fizjologiczny organizmu (choroby, ciąża, karmienie) z uwzględnieniem wieku, kondycji psychicznej - dają więc większe bezpieczeństwo w zapobieganiu wadom żywieniowym i są wyższe niż poprzednie. Normy zalecane - 5*wio lub inne "naukowe" osiągnięcia detetyczne, na podstawie setek tysięcy poprawnie wykonanych badań naukowych, ale ze złą interpretacją wyników i błędnych wnioskach. Normy optymalne - określone przez lek.med. Jana Kwaśniewskiego na podstawie wieloletniego doświadzenia zawarte w zasadach Żywienia i Diety Optymalnej". Tu całość: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5387.msg493217#msg493217
|
|
|
|
|
|
|
lukas8281
Go
|
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No jasne, bo i tak na koniec padnie - to w końcu z czym ten chleb?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak szczerze, to wszyscy "nowi i zieloni" mają na tym Forum przekichane, no ale ile razy można powtarzać to samo?
|
|
|
|
|
|
|
|
|