Ukko
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Jedna i druga firma kupuje w Chinach. Niby nic złego, ale cholera wie ile te proszki stoją potem w kontenerach i w jakich warunkach. Jeśli szukasz dobrych, kupuj w aptece. Ja osobiście lubię szczep L. rhamnosus, czyli starodawny Lakcid lub nowszy Dicoflor. A na bóle brzucha, przelewanki i wyjazdy do tropików są takie białe misie, śmietankowe i truskawkowe, zapomniałem nazwy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Chciałem zadziałać z jakimś szerszym spektrum, o ile to ma sens L. rhamnosusa chyba mam w serze Ementaler.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Kwas askorbinowy wyprodukują?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, tego nie potrafią. A szkoda.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Aaaa, nie zrozumiałem, przeziębienie mnie otumaniło jakoś.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Cukier, to jakieś duże zło dla flory bakteryjnej, bo ostatnio czytam i często się z tym stwierdzeniem spotykam?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Cukier, to jakieś duże zło dla flory bakteryjnej, bo ostatnio czytam i często się z tym stwierdzeniem spotykam?
A jaki termin przydatności do spożycia ma cukier? ( i bez konserwantów ) Ale drożdże go lubią.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Cukier, to jakieś duże zło dla flory bakteryjnej, bo ostatnio czytam i często się z tym stwierdzeniem spotykam?
Głupoty wypisują, bo to teraz jest moda na "zły cukier", a przecież "cukier krzepi". I nic się nie zmieniło od tamtej pory.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Krzepi to on przede wszystkim lekarzy i producentów cukru
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Kogel-mogel bez cukru? Fuj! Aż takim fanatykiem "formula4es" to ja nie jestem, żeby sobie smakowo nie dogadzać...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
Śmierć ze starości czy z dogadzania, oto jest pytanie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Ten przeczyszczający środek, którego to trzeba wypić "trochę" przed diagnostyką endoskopową (gastroskopia i kolonoskopia ), to robi jakieś spustoszenie z florą bakteryjną podobnie do antybiotyków?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Każda sraczka robi. Jak masz wyrostek robaczkowy, to niczym się nie martw, jak nie, to probiotyk 2 razy dziennie przez 3 dni i gitara.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Jeszcze nie wiem, czy się zdecyduję na takie doświadczenie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|