Ukko
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Jedna i druga firma kupuje w Chinach. Niby nic zĹego, ale cholera wie ile te proszki stojÄ
potem w kontenerach i w jakich warunkach. JeĹli szukasz dobrych, kupuj w aptece. Ja osobiĹcie lubiÄ szczep L. rhamnosus, czyli starodawny Lakcid lub nowszy Dicoflor. A na bĂłle brzucha, przelewanki i wyjazdy do tropikĂłw sÄ
takie biaĹe misie, Ĺmietankowe i truskawkowe, zapomniaĹem nazwy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Gość
|
ChciaĹem zadziaĹaÄ z jakimĹ szerszym spektrum, o ile to ma sens L. rhamnosusa chyba mam w serze Ementaler.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Kwas askorbinowy wyprodukujÄ
?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
Nie, tego nie potrafiÄ
. A szkoda.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Aaaa, nie zrozumiaĹem, przeziÄbienie mnie otumaniĹo jakoĹ.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Gość
|
Cukier, to jakieĹ duĹźe zĹo dla flory bakteryjnej, bo ostatnio czytam i czÄsto siÄ z tym stwierdzeniem spotykam?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radomiak
Gość
|
Cukier, to jakieĹ duĹźe zĹo dla flory bakteryjnej, bo ostatnio czytam i czÄsto siÄ z tym stwierdzeniem spotykam?
A jaki termin przydatnoĹci do spoĹźycia ma cukier? ( i bez konserwantĂłw ) Ale droĹźdĹźe go lubiÄ
.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
Cukier, to jakieĹ duĹźe zĹo dla flory bakteryjnej, bo ostatnio czytam i czÄsto siÄ z tym stwierdzeniem spotykam?
GĹupoty wypisujÄ
, bo to teraz jest moda na "zĹy cukier", a przecieĹź "cukier krzepi". I nic siÄ nie zmieniĹo od tamtej pory.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Płeć:
wiadomości: 3981
|
Krzepi to on przede wszystkim lekarzy i producentĂłw cukru
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
Kogel-mogel bez cukru? Fuj! AĹź takim fanatykiem "formula4es" to ja nie jestem, Ĺźeby sobie smakowo nie dogadzaÄ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Gość
|
ĹmierÄ ze staroĹci czy z dogadzania, oto jest pytanie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Płeć:
wiadomości: 3981
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Gość
|
Ten przeczyszczajÄ
cy Ĺrodek, ktĂłrego to trzeba wypiÄ "trochÄ" przed diagnostykÄ
endoskopowÄ
(gastroskopia i kolonoskopia ), to robi jakieĹ spustoszenie z florÄ
bakteryjnÄ
podobnie do antybiotykĂłw?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
KaĹźda sraczka robi. Jak masz wyrostek robaczkowy, to niczym siÄ nie martw, jak nie, to probiotyk 2 razy dziennie przez 3 dni i gitara.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Gość
|
Jeszcze nie wiem, czy siÄ zdecydujÄ na takie doĹwiadczenie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|