Ukko
Go
|
Pierwszy raz przeprowadzam manewry z burakami, na poligonie akcja przebiegła szybko i bez większych problemów, dobrze, że to mało wymagający przepis... Będzie prawdziwy barszcz czerwony na zakwasie Możliwe, że sok z kiszonych buraków będzie częściej pity. Poza kiszonymi burakami, pokroiłem Renete na ocet jabłkowy - podobno dobry specyfik, którego nigdy nie próbowałem.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Na zakwas uważaj, lubi spleśnieć, jak się niefachowo zabrać za produkcję Przeczytałam "Renatę"
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Wyparzyłem słoik dwa razy, sól i czosnek też są - jestem dobrej myśli Dzisiaj zadziałam z drugim słoikiem, tym razem dodam trochę soku z kapusty kiszonej.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Wyparzyłem słoik dwa razy, sól i czosnek też są - jestem dobrej myśli Dzisiaj zadziałam z drugim słoikiem, tym razem dodam trochę soku z kapusty kiszonej. Będziesz leczył kaca?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Oj tam zaraz... Ale przy okazji można sobie zrobić "test buraczany", aby wyszło, że ma się nieszczelne jelita... Oj tam zaraz, szukanie dziury w całym...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to bardzo ważne badanie, bo zaraz wychodzi, że na szczęście nieszczelne...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najgorsze ponoć są bezczelne jelita...
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Najgorsze ponoć są bezczelne jelita... To nas uznają za bezczelne, za to, że sobie z buraczków jaja robimy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale barszcz u nas zawsze na Wigilię jest...
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Ale barszcz u nas zawsze na Wigilię jest...
No bo Ucho Prezesa nie ujdzie na sucho.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Wyparzyłem słoik dwa razy, sól i czosnek też są - jestem dobrej myśli Dzisiaj zadziałam z drugim słoikiem, tym razem dodam trochę soku z kapusty kiszonej. Będziesz leczył kaca? Raczej nie Jakoś mi z alkoholem nie po drodze od kilku lat, nie to, żebym miał kiedykolwiek jakieś "problemy" Czasami kieliszek bimbru wejdzie, czy jakiejś wódki z ziemniaka, ale to sporadycznie, a ciśnienia na jakieś większe picie nie mam
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Wyparzyłem słoik dwa razy, sól i czosnek też są - jestem dobrej myśli Dzisiaj zadziałam z drugim słoikiem, tym razem dodam trochę soku z kapusty kiszonej. Będziesz leczył kaca? Raczej nie Jakoś mi z alkoholem nie po drodze od kilku lat, nie to, żebym miał kiedykolwiek jakieś "problemy" Czasami kieliszek bimbru wejdzie, czy jakiejś wódki z ziemniaka, ale to sporadycznie, a ciśnienia na jakieś większe picie nie mam Kaca nie, to co?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ale to bardzo ważne badanie, bo zaraz wychodzi, że na szczęście nieszczelne...
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Kaca nie, to co?
Barszcz jakieś właściwości tam pewnie jeszcze mają, do tego pewnie korzystnie wpływają na florę bakteryjną.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Kaca nie, to co?
Barszcz jakieś właściwości tam pewnie jeszcze mają, do tego pewnie korzystnie wpływają na florę bakteryjną. A i ten kolor, podobno ma jakieś działanie. Nie wiem na co.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale głownie to na mocz.
|