Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Pieczone pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej i twarogu, pokrojone w kromki i odsmażone na złoty kolor na smalcu. To chrupanie do dzisiaj mam w uszach.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Pieczone pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej i twarogu, pokrojone w kromki i odsmażone na złoty kolor na smalcu. To chrupanie do dzisiaj mam w uszach.
Do tego była gęsta kwaśna śmietana.
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
3-4? Łola Boga! A toś se nagrabił. Ano, kiedyś w czasach demonizowania jajek to był niebezpieczny wyskok szkoda, że tylko jednorazowy
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właściwie wszystko mi smakowało byleby nie było za tłusto i byleby to nie był szpinak.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No, i mnie ciężko było po tłustym. Chyba tak ma być, jak w diecie przeważają węglowodany...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mama mi tłuścinki z mięsa wycinała. I do dziś za nimi nie przepadam, tak mi zostało.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Do tego była gęsta kwaśna śmietana. Dzisiaj też nie odmówię sobie tej smakowitości w skromnej ilości, okrajając z ciasta zlepione brzegi pierożka.
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Zastanawiam się do je do jakiego jedzenia będą miały nostalgie dzisiejsze dzieci.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czym skorupka za młodu...
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Przypomniał mi się wigilijny kompot z suszu .
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Chleb z masłem i cukrem, naleśniki mojej babci- na 10 jajkach, pulchne i rozpływające się w ustach, prażuchy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|