Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Niedobory? (Przeczytany 43178 razy)
|
kodar
Gość
|
Luton to napisz jeszcze jak sie pozbyc wirusow z organizmu , o tym nic nie wspominasz.Czy mam rozumiec,ze tez pracowitoscia?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Niestety ,ale zadnych chorob spowodowanymi bakteriami czy tez wirusami czy tez grzybami nie pozbedziemy sie ,poniewaz czlowiek chcac sobie "ulatwic zycie" spowodowal rozwoj cywilizacji.Wszystko jest postawione na ilosc a nie na jakosc.Ludzie maja malo ruchu.Nawet w gospodarstwach wiejskich juz "chlopi" nie pracuja od switu do nocy,przestali byc "chlopami" .Siedza w swoich maszynach i maszyny wykonuja robote za nich.pieknie prace na roli opisuje Maria Rodziewiczowna ,gdzie chlop pracowal od switu do nocy malo jadl byl chudy i zdrowy.Kobiety mialy tez swoje stanowisko i tez pracowaly od switu do nocy ,ale i choroby byly,byly ,sa i beda.A to ,ze ruch ma na zdrowie zasadniczy wplyw ,nie da sie zaprzeczyc. Te czasy ,ktore opisuje dawno minely i nie wroca.Nie wiem czy chcialabym zyc w tamtych czasach czy w tych ,ale chcialabym aby bylo milo.Dziecinstwo swoje spedzilam na wsi i powiem ,ze tesknie za tamtymi czasami,a miasto to tylko pozorna "wygoda".Bo czyz Wy"optymalni" nie staracie sie sprowadzac wszelkich produktow zywnosciowych z wiejskich sprawdzonych gospodarstw ,a nie z tych"miejskich "sklepow? gdzie sprzedawane jest doslownie swinstwo...
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Na moje pytanie, ironiczne zreszta, daje odpowiedz Dieta i Zywienie Optymalne.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Gość
|
Luton to napisz jeszcze jak sie pozbyc wirusow z organizmu , o tym nic nie wspominasz.Czy mam rozumiec,ze tez pracowitoscia?
Kadar!! a czy ty wiesz ze w naszym przewodzie pokarmowym jest setki a moze i tysiace roznych odmian bakterii ,spelniaja one jakas role jesli jest ich liczba optymalna to jest rola pozytywna ale gdy nastepuje zachwianie rownowagi musza wystapic zaburzenia zarowno jak jest brak jak i nadmiar . aby nasz organizm funkcjonowal normalnie te bakterie musza byc oczywiscie w ilosci optymalnej . Tak samo jest z wirami i grzybami tylko ze nauka jeszcze tego nie wyjasnila a moze juz wyjasnila tego nie wiem..oczywiscie ze pracowitoscia wplywamy korzystnie na wiele procesow . Ale ja tak bym sie szybko nie pozbywal na zero.Bo tak samo jest w przyrodzie naukowcy twierdza ze gdyby w lesie zabraklo np lisa las by umarl. to jest zwiazane z lancuchem pokarmowym .Nasz swiat istnieje dzieki rownowadze , dlatego powtarzaja sie pory roku i rozne zjawiska i aby ta rownowaga mogla zaistniec wszystko na tym swiecie ma swoja opty hehe alee
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3]
|