administ
Go
|
Jasne, przepis super. Ania mówi, że jak kalafiory stanieją, to się zrobi...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A jakie są różnice? Podstawowa jest ilosc weglowodanow, jak najmniej i mowi sie o max 30 gr. Nic nie jest bilansowane. Nonsens, LCHF to po prostu dieta niskowęglowodanowa, wysokotłuszczowa, nie określa się limitu Ww, ma być "nisko" czyli do 150g pewno. Jak może "nic nie być bilansowane" skoro Ww mają być nisko, a T wysoko? Jak już się wypowiadasz, to przemyśl sprawę. Każde ŻO jest LCHF, DO już nie zawsze, bo w poszczególnych przypadkach niekoniecznie się łapie pod definicję. Natomiast nie każde LCHF jest ŻO/DO, bo nie przywiązuje się tu wagi do wartości biologicznej pokarmu.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
W każdym bądź razie kalafior, przygotowany na smalcu, jjest smaczny i fajnie syci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Weźmiemy się i zrobisz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Kiedy byłem na wyższych węglach, to starałem się o jakaś różnorodność, kasze, bataty, japka... Teraz na tłuszczu, tak jak to było kiedyś przez długi czas - powrót ziemniaka na tron. Może jeszcze zadziałam coś z nerkowcami. Przepis z kalafiorem wypróbuję, dodam do tego pomidora w jakiejś przetworzonej formie W sumie, to najlepsze Ww na wysokim tłuszczu, to ze śmietany jest
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ponoć po surowych ziemniakach "fajnie" gorączka wzrasta, jak ktoś z jakichś względów chce symulować chorobę...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie się nigdy nie udało jej wywołać, a zjadło się surowych kartofli sporo w podstawówce. Dlatego nie wierzę w to zupełnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mi jak sie znudza ziemniaki to jem wtedy kartofle. A tak serio to wtedy kasze gryczana sobie gotuje i podsmazam.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
madre
Go
|
Dla znudzonych jedzeniem klasycznie gotowanych, obieranych ziemniaków, może propozycją do rozważenia będzie jedzenie gotowanych samych obierek ziemniaczanych( ponoć najwięcej witaminy C jest tuż pod skórką). Osobiście z lenistwa preferuję parowane ziemniaki w mundurkach ( jak dla męskich szowinistycznych świń przystało)
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja preferuję gotowane, poduszone z masłem, lub frytki na smalcu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to straszna trucizna, co powoduje rozszczelnienie jelit, raka przewodu pokarmowego, zawały narządów, miażdżycę, nadciśnienie, a nawet cukrzycę typ II i otyłość!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A padaczkę nie?
|
|