administ
Go
|
Dalsze badania są konieczne.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale to straszna trucizna, co powoduje rozszczelnienie jelit, raka przewodu pokarmowego, zawały narządów, miażdżycę, nadciśnienie, a nawet cukrzycę typ II i otyłość! Ja wczoraj probowalem cwikly i oblalem test buraczkowy Kompletnie nieszczelne jelita
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Zakorkować i spokój...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to straszna trucizna, co powoduje rozszczelnienie jelit, raka przewodu pokarmowego, zawały narządów, miażdżycę, nadciśnienie, a nawet cukrzycę typ II i otyłość! Ja wczoraj probowalem cwikly i oblalem test buraczkowy Kompletnie nieszczelne jelita Wieko trumny opada... Natomiast betanina wchłania się do organizmu jak większość glikozydów bardzo dobrze i jest wydalana z moczem. Jeśli się w międzyczas nie utleni lub rozłoży, nie traci barwy to szczochy muszą być czerwone, ale żeby zaraz na tej podstawie "szczelność jelit" oceniać?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Mi jak sie znudza ziemniaki to jem wtedy kartofle. A tak serio to wtedy kasze gryczana sobie gotuje i podsmazam.
Bawisz się w jakieś namaczanie tej kaszy? Pewnie nie ma to sensu jak się je czasami i przy mniejszych ilościach. Tak czy siusiak, dzisiaj zadziałam z kaszą + podsmażanie ( bo tak jeszcze nie robiłem),a i niech się wymoczy ze 4-5 h
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
W jakim celu to moczenie? Znowu się "Pani Domu" naczytałeś?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Moczenie kaszy ma "naukowe" uzasadnienie, bo się "enzymy" aktywują, a wszystkie "toksyny" trafiają do wody.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Czyli ten złowieszczy kwas fitynowy nie ma na nic wpływu? Dobrze wiedzieć
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ależ kwas fitowy to samo zdrowie! Było biliardy badań "naukowych" potwierdzających jego antyrakowość, antyoksydacyjność, detoks z toksyn, a szczególnie właściwości chelatujące, dzięki czemu usuwa z organizmu metale ciężkie, ale głównie żelazo. Tak że to samo zdrowie jest, co potwierdziły "autorytety naukowe" własnymi nazwiskami i to jeszcze całkiem niedawno!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Moczenie kaszy ma "naukowe" uzasadnienie, bo się "enzymy" aktywują, a wszystkie "toksyny" trafiają do wody. Ale na surowo nikt nie je. A gotowanie to takie "turbo moczenie", bo reakcje przyspieszone temperaturą. A jak kasza palona to enzymy faktycznie się zaktywują.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale nie w zimnej wodzie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Mi jak sie znudza ziemniaki to jem wtedy kartofle. A tak serio to wtedy kasze gryczana sobie gotuje i podsmazam.
Bawisz się w jakieś namaczanie tej kaszy? Pewnie nie ma to sensu jak się je czasami i przy mniejszych ilościach. Tak czy siusiak, dzisiaj zadziałam z kaszą + podsmażanie ( bo tak jeszcze nie robiłem),a i niech się wymoczy ze 4-5 h Namaczanie? A po co mi te durne rytualy? Ja tylko spluwam przez lewe ramie przed gotowaniem zeby odpedzic zle duchy z kaszy
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|