Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wtek: KETOZA, dieta ketogeniczna (Przeczytany 123048 razy)
|
Zyon
|
Wkleiłeś do oceny zdjęcie gościa z kwadratową filiżanką.
A, nie zauwazylem. Nie tyle do oceny co do przeczytania czym jest a czym nie jest ta KETOZA co tak Waclawa zauroczyla. Podejrzewam, ze Wacek zamiast jajek juz nakupil D-Rybozy i popija ja drinkiem z BHB
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ale koniecznie w takim przypadku trzeba przestrzegać BHP!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie sikać po spodniach.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No chyba, że chce się sikać w konspiracji, to po nogawce bezszelestnie spływa.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Wacław
Go
|
Co mnie tak zauroczyło w ketozie? Najpierw - to doniesienie: https://www.youtube.com/watch?v=i39RTS8RDAE&t=113sO tym, że ketoza jest paliwem nuklearnym dla organizmu człowieka. Oliwy do ognia dodał - lekarz medycyny Jan Pokrywka, króry fascynuje się wodorem, długowiecznością, komorami normobarycznymi..... całkiem niedawno obwieścił światu wpisem na YT ,pod hasłem "Zdrowie i długowieczność, że od kilku lat jest na diecie królewskiej, kapłańskiej, i nie żałuje sobie tłuszczu w diecie. Zapachniało Janem Kwaśniewskim. Wszystkich zainteresowanych informuję, że ciał ketonowych w proszku nie kupię i innego suplementowanego badziewia, traktuję tę działalność jako naciągactwo "ciemnego ludu", tylko dla zarobku uprawianego - z czegoś trzeba żyć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale jesteś w ketozie czy KETOZIE? I czy ketoza oznacza ketonemię, ketonurię czy może zwyczajne używanie ciał ketonowych jako paliwa?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Waclaw, dodam, ze mimo, ze w jego ksiazce jest obszerna bibliografia i powoluje sie na rozne ksiazki i auotorw, w tym na Ziebe, to o Kwasniewskim nie wspomina ani ani slowem, co wydaje mi sie kompletnie niewiarygodna sprawa. Nawet Ketokocur jako literature podstawowa zaleca ksiazki dr.Kwasniewskiego.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Nie dziwić, na DO ketoza to patologia - łagodna, ale patologia.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nawet dziś rano mnie naszło, aby jaki artykuł na temat ciał ketonowych napisać szczególnie w aspekcie regulacji mitochondrialnej ketogenezy wątrobowej - a jeszcze szczególniej - dostępności szczawiooctanu i regulacji NADH/NAD +, ale jakoś mi przeszło, bo napracuję się, a jaka menda sobie to przywłaszczy jako "swoje", bo przecież nie napisze, że "przeczytał u Tomasza Kwaśniewskiego", więc spoko. W każdym razie napiszę wyraźnie więcej węglowodanów na diecie wysokotłuszczowej zdecydowanie i skutecznie eliminuje sikanie ketonami i tyle starczy. Dla przypomnienia - powiedzmy, że zapomniałem co chciałem dopisać...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
więcej węglowodanów na diecie wysokotłuszczowej zdecydowanie i skutecznie eliminuje sikanie ketonami i tyle starczy. Jeszcze sobie jakiś P.T. czytelnik pomyśli, na zasadzie podobieństwa, że jak nie sika białkiem, tłuszczem, węglowodanami to starczy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale zainteresowanym podpowiem: oczywiście decydującą determinantą udostępniania substratów energetycznych w komórce zwierzęcej jest zawsze stężenie cAMP, natomiast czynienia zapasów NADPH +, ale to jest rozległe zagadnienie na tyle, że wymagałoby osobnego omówienia. I nie będę taki dlatego podpowiem jeszcze, dla tych co samodzielnie chcieliby się dowiedzieć, że tiolaza wątrobowa i tiolaza tkankowa to takie samo, ale nie to samo!
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3]
|
|
|