^ToM^
Go
|
Dobry wieczór, właśnie czytam, że olej kokosowy jest TRUJĄCY! Szczerze mówiąc to nie wiedziałem. Jednak smalec także! "Michels poszła o krok dalej, nazywając olej kokosowy "czystą trucizną" i "jednym z najgorszych produktów, jakie można jeść". Nie ma badań pokazujących istotne korzyści wynikające ze spożywania oleju koksowego. Według Michels jest on nawet gorszy od smalcu, bo zawiera prawie wyłącznie nasycone kwasy tłuszczowe, które mogą zatykać tętnice wieńcowe. Ilość kwasów nasyconych w tłuszczu można poznać po tym, że w temperaturze pokojowej pozostaje on ciałem stałym, jak w przypadku masła czy smalcu." Źródło: https://businessinsider.com.pl/rozwoj-osobisty/zdrowie/olej-kokosowy-jest-szkodliwy/gxsqn3n"Badania opublikowane w American Journal of Clinical Nutrition wskazują, że ludzie, którzy zwyczajowo jedzą ser, piją tłuste mleko i spożywają tłusty nabiał, czyli produkty bogate w nasycone kwasy tłuszczowe - nie są bardziej narażeni na śmierć z powodu zawału serca, wylewu czy innych chorób niż ci, którzy unikają takich produktów. Inne badania przeprowadzone na grupie 135 tys. osób w 18 krajach, opublikowane w "The Lancet", dowiodły, że spożywanie dużej ilości tłuszczu i małej ilości węglowodanów wiązało się z niższym o 23 proc. ryzykiem śmierci. A co nawet bardziej ekscytujące, nie jest istotne, czy spożywa się nasycone, czy nienasycone kwasy tłuszczowe." Zapraszam do dyskusji. Szczególnie interesują mnie Wasze opinie na temat oleju kokosowego. Pozdrawiam! Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Był ze 3 miliony razy, użyj szukajki.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Myślałem, że tylko masło i śmietana są gorsze od smalcu. Ah, głupi ja.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Gorszy od smalcu jest stary smalec.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Ano widzisz przyjacielu. Człowiek uczy się nie tylko w szkole.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Ostatnio coraz częściej dowiaduję się o badaniach jakimi zajmuje się tzw.nauka. Nie bada ona mechanizmów reakcji fizycznych czy chemicznych tylko statystyczne występowania określonych objawów. Odbywa się to na zasadzie analizowania danych z jak największej grupy badanych. Można dojść do bardzo ciekawych wniosków np. takich: ja z psem średnio, statystycznie na spacerze mamy po trzy nogi. Tylko co to ma wspólnego z nauką.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Ostatnio coraz częściej dowiaduję się o badaniach jakimi zajmuje się tzw.nauka. Nie bada ona mechanizmów reakcji fizycznych czy chemicznych tylko statystyczne występowania określonych objawów. Odbywa się to na zasadzie analizowania danych z jak największej grupy badanych. Można dojść do bardzo ciekawych wniosków np. takich: ja z psem średnio, statystycznie na spacerze mamy po trzy nogi. Tylko co to ma wspólnego z nauką.
Profesor (taki to...a taki) pouczył onegdaj (w szkole średniej) znajomka w "literacki" sposób. "M......cz, pracuj i się ucz, bo nauka to potęgi klucz..." Kolega odpalił;- "panie psorze, lepiej mieć wytrych..." Z życia, nawiasem,.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...albo kupione...
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Jak kupione, to już nie są z góry.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26726
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Smalec jest bardzo przydatny w kuchni i chociaż wciąż trwają spory nad tym, czy faktycznie jest zdrowszy niż inne tłuszcze, czy nie..." A skąd u nich takie obawy się biorą? Przecież wiadomo już od ponad 50 lat, że smalec podnosi "chorystetol" i "powoduje" miażdżycę... No chyba, że będzie się go jeść z chlebem jak pokazują na załączonym obrazku...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A bo kiedyś byliśmy zacofani i nic nie wiedzieliśmy Będą nas oświecać i edukować Świerszcze na lodach, to jest to ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dokladnie Gdzie są miłośnicy zwierząt?