Autor
|
Wtek: ŻO w kontekście treningu biegowego 50-100km tygodniowo. (Przeczytany 138901 razy)
|
Gavroche
|
Ja słyszałem o smutku po żółtkach, a i o trzysekundowym katarze po wołowinie ktoś pisał.
|
|
|
|
|
|
|
Apollo1976
Go
|
Możesz się śmiać ale racji nie przyznam. Nie toleruję całego nabiału. Serów twardych nie jadam bo nie mogę. Może to się odmieni. Nie wiem. Tak samo ścina mnie z nóg. Nabiał na kolację = nie spanie do rana. Uczucie jak po speedzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Apollo1976
Go
|
Żółtek to akurat mogę i jem nawet i 15 dziennie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Pasztetowa ze śmietanką 30% - doskonale zwiększa wydolność wysiłku tlenowego. Ale nie wiem dlaczego - jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Chyba, że jest owinięta w celofan
|
|
|
|
|
|
|
|
Stanleyrydel
Go
|
Witam, widzę że minął rok od ostatniego posta w tej dyskusji, takżę mam pytanie do Apollo czy ogarnąłeś ŻO przy takim trenowaniu?? Ewentualnie ktoś inny kto dużo trenuje? Macie jakieś doświadczenia? Jeśli tak to proszę najlepiej o jakiś kontakt... Dzięki i pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale trenuje co? Biegi krótkie, długie, łyżwiarstwo figurowe, ping ponga, szczypiorniaka, trójbój, dwubój siłowy, crossfit czy szachy?
|
|
|
|
|
|
|
Stanleyrydel
Go
|
Biegi dlugodystansowe jak w temacie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Aha, to ja się nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stanleyrydel
Go
|
Dzięki, czytałem wcześniej i wiem od jego dobrego kolegi z którym Michał biegał, że stosowali dietę ketogeniczą, także tłuszczową ale jednak myślę i chciałbym optymalną dostosować
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dieta ketogeniczna też jest Dietą Optymalną, mieści się w jej zaleceniach... ................ "dieta ketogeniczna" jest "Dietą Optymalną" jakby nie liczyć proporcji, to mieści się bez dwóch zdań, dobór produktów zalecanych do spożycia jest również tożsamy, więc jednak nie należy zapominać o Doktorze wśród rozmnażających ketogeników. ......................................
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Dzięki, czytałem wcześniej i wiem od jego dobrego kolegi z którym Michał biegał, że stosowali dietę ketogeniczą, także tłuszczową ale jednak myślę i chciałbym optymalną dostosować Nie, nie lepiej stosuj "dietę ketogeniczną", bo optymalna to się nazywało ale pięćdziesiąt lat temu. Teraz jest "ketogeniczna". Wyjaśniłbym o co chodzi, ale już nie potrafię. Ale tu rozprawiają, że nie ma się co podniecać tą "optymalną", bo ketogeniczna to jej plagiat. http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3133.msg578863#msg578863 - a nawet ten co zaleca gram białka roślinnego i olej ponoć w latach dwudziestych jest "prekursorem", problem w tym, że to nie Dieta Optymalna, a dieta ketogenna właśnie. Do tego rodzaju zakwaszania ludzi nic nie mam. Natomiast Doktor dokładnie opisał jak pozbyć się smrodu acetonu w moczu. Tylko pewnie się nie wyczytało niestety dlatego sikanie po palcach odchodzi, choć nic się z tym nie da zrobić, bo tak cuchnąć musi na "diecie ketogennej", póki nie splagiatują od Doktora, jak się tego pozbyć.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dzięki, czytałem wcześniej i wiem od jego dobrego kolegi z którym Michał biegał, że stosowali dietę ketogeniczą, także tłuszczową ale jednak myślę i chciałbym optymalną dostosować Nie, nie lepiej stosuj "dietę ketogeniczną", bo optymalna to się nazywało ale pięćdziesiąt lat temu, do tego dieta polega na maszynach jądrowych na pustyni i odrastaniu łysym włosów. Teraz jest "ketogeniczna" w modzie i tego się trzymać. Wyjaśniłbym o co chodzi, ale już nie potrafię. Ale tu rozprawiają, że nie ma się co podniecać tą "optymalną", bo ketogeniczna to jej plagiat. http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3133.msg578863#msg578863 - a nawet ten co zaleca gram białka roślinnego i olej ponoć w latach dwudziestych jest "prekursorem", problem w tym, że to nie Dieta Optymalna, a dieta ketogenna właśnie. Do tego rodzaju zakwaszania ludzi nic nie mam. Natomiast Doktor dokładnie opisał jak pozbyć się smrodu acetonu w moczu. Tylko pewnie się nie wyczytało niestety dlatego sikanie po palcach odchodzi, choć nic się z tym nie da zrobić, bo tak cuchnąć musi na "diecie ketogennej", póki nie splagiatują od Doktora, jak się tego pozbyć.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Przy okazji, ponieważ temat jest powiązany - dla stosujących autourynoterapię - wyjaśniłbym dlaczego mocz kataboliczny jest zdrowszy od spoczynkowego, ale nie mam ochoty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|